XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
RLZMO: Čačak - Lučani 1:3
17.04.2013 M.Todorović

U odloženom meču 12. kola, odbojkaške regionalne lige zlatiborsko-moravičkog okruga, Čačanke su odmerile snage sa odbojkašicama Lučana. Susret je odigran u sali OŠ „Dragiša Mišović“ i obilovao je velikom borbenošću i rezultatskom neizvesnošću. Ipak, nakon 100 minuta igre, gošće su uspele da slome otpor domaćih i zasluženo trijumfuju sa 1-3. Uvodni set duela doneo je igru na mahove, pa su i jedni i drugi imali dobre i nešto lošije periode. Međutim, niko nije uspevao da napravi osetniju razliku, pa je završnica bila neizvesna. Više sreće i umeća imale su čačanske protivnice i set rešile u svoju korist sa 23-25, za 0-1 u setovima. Naredna deonica nije donela značajnije promene u igri suparnica, pa je i taj period bio rezultatski u egalu. Finiš, Lučanke uspevaju da odigraju koncentrisanije, što im donosi vođstvo od 0-2 u setovima. Rezultat perioda 22-25. U tim trenucima odlično je odigrala Jovana Majstorović, koja je osvojila nekoliko vrlo bitnih poena i ulila dodatno samopouzdanje svom timu.


Jovana Majstorović u napadu

Početak trećeg perioda u potpunosti je pripao odbojkašicama u plavoj opremi. Na servis Katarine Dragić, gošće dolaze do osetnije prednosti(3-9) i činilo se da će susret biti rešen u tri seta. Sve je odlično funkcionisalo u redovima Lučanki. Razigrale su se srednji blokeri Matijaševićeva i Milutinovićeva, pa je tehničar Bojana Majstorović imala nekoliko opcija prilikom organizacije napada.


Tehničar Bojana Majstorović (plava oprema) organizuje napad Lučana

Ali, nisu se Čačanke predavale i postepeno su smanjivale prednost, zahvaljujući, pre svih, Mihajlovićevoj, Živkovićevoj i Nicovićevoj. Potpuno su se odbojkašice Čačka vratile u igru do dvadesetog poena, pa su kraj seta dočekale sa više samopouzdanja i uspele da ga reše u svoju korist 25-23 i smanje na 1-2. Nisu gošće dozvolile Čačankama da se rezultatski odvoje u četvrtom setu, pa se do polovine perioda igralo poen za poen. No, Lučanke uspevaju da povežu par dobrih napada preko Katarine Dragić, Tatjane Šolajić i Jovane Majstorović i steknu osetniju prednost (16-20).


Korektor Katarina Dragić u napadačkoj akciji

Sjajno je tada u polju odigrala libero Sanja Milosavljević, omogućivši svom timu da napad ponovi više puta. Stečeni suficit odbojkašice Lučana su znale da sačuvaju i tako trijumfuju u setu rezultatom 21-25, za konačnih 1-3!Oba tima zaslužuju pohvale za pokazanu borbenost, želju i htenje imajući u vidu da se radi o veoma mladim ekipama, koje mnoge elemente odbojkaške igre i dalje savlađuju.

OK Čačak – OK Lučani 1 : 3 ( 23: 25, 22: 25, 25: 23, 21: 25).

Sudije: Đokić i Joković. Trajanje meča: 100 minuta.

OK Čačak: Božanić M. , Nicović K. , Vukomanović S. , Šipetić N. , Jakovljević M. , Živković S. , Bošković J. , Ristić U. , Mihajlović A. (kapiten), Nikolić A. , Rakonjac J. , Ristović B. (libero) ; Trener : Novaković Z.
OK Lučani: Ranović J. , Matijašević N. , Bogdanović M. , Majstorović J. , Milutinović N. , Dragić K. (kapiten), Nešovanović A. , Šolajić T. , Majstorović B. , Milosavljević S. (libero) ; Trener : Madžarević B.

 

 

 

Odbojka Odbojka Regionalna liga Zlatiborsko-Moravičkog okruga Čačak Lučani
Međusobne utakmice
2014-2015

2013-2014
15.02
18:30
Čačak
Lučani
0
3
19.10
16:30
Lučani
Čačak
3
0

2012-2013

Uporedni rezultati

Čačak
 
Lučani
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
2 (1) Broj pobeda 4 (2)
4 (2) Broj poraza 2 (1)
7 (4) Dati poeni 13 (7)
13 (6) Primljeni poeni 7 (3)
-6 (-2) gol razlika na utakmicama +6 (+4)
33% (33%) Uspešnost 66% (66%)
Nema rezultata
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača