XS
SM
MD
LG
17.04.2013 M.Todorović

RLZMO: Čačak - Lučani 1:3

U odloženom meču 12. kola, odbojkaške regionalne lige zlatiborsko-moravičkog okruga, Čačanke su odmerile snage sa odbojkašicama Lučana. Susret je odigran u sali OŠ „Dragiša Mišović“ i obilovao je velikom borbenošću i rezultatskom neizvesnošću. Ipak, nakon 100 minuta igre, gošće su uspele da slome otpor domaćih i zasluženo trijumfuju sa 1-3. Uvodni set duela doneo je igru na mahove, pa su i jedni i drugi imali dobre i nešto lošije periode. Međutim, niko nije uspevao da napravi osetniju razliku, pa je završnica bila neizvesna. Više sreće i umeća imale su čačanske protivnice i set rešile u svoju korist sa 23-25, za 0-1 u setovima. Naredna deonica nije donela značajnije promene u igri suparnica, pa je i taj period bio rezultatski u egalu. Finiš, Lučanke uspevaju da odigraju koncentrisanije, što im donosi vođstvo od 0-2 u setovima. Rezultat perioda 22-25. U tim trenucima odlično je odigrala Jovana Majstorović, koja je osvojila nekoliko vrlo bitnih poena i ulila dodatno samopouzdanje svom timu.


Jovana Majstorović u napadu

Početak trećeg perioda u potpunosti je pripao odbojkašicama u plavoj opremi. Na servis Katarine Dragić, gošće dolaze do osetnije prednosti(3-9) i činilo se da će susret biti rešen u tri seta. Sve je odlično funkcionisalo u redovima Lučanki. Razigrale su se srednji blokeri Matijaševićeva i Milutinovićeva, pa je tehničar Bojana Majstorović imala nekoliko opcija prilikom organizacije napada.


Tehničar Bojana Majstorović (plava oprema) organizuje napad Lučana

Ali, nisu se Čačanke predavale i postepeno su smanjivale prednost, zahvaljujući, pre svih, Mihajlovićevoj, Živkovićevoj i Nicovićevoj. Potpuno su se odbojkašice Čačka vratile u igru do dvadesetog poena, pa su kraj seta dočekale sa više samopouzdanja i uspele da ga reše u svoju korist 25-23 i smanje na 1-2. Nisu gošće dozvolile Čačankama da se rezultatski odvoje u četvrtom setu, pa se do polovine perioda igralo poen za poen. No, Lučanke uspevaju da povežu par dobrih napada preko Katarine Dragić, Tatjane Šolajić i Jovane Majstorović i steknu osetniju prednost (16-20).


Korektor Katarina Dragić u napadačkoj akciji

Sjajno je tada u polju odigrala libero Sanja Milosavljević, omogućivši svom timu da napad ponovi više puta. Stečeni suficit odbojkašice Lučana su znale da sačuvaju i tako trijumfuju u setu rezultatom 21-25, za konačnih 1-3!Oba tima zaslužuju pohvale za pokazanu borbenost, želju i htenje imajući u vidu da se radi o veoma mladim ekipama, koje mnoge elemente odbojkaške igre i dalje savlađuju.

OK Čačak – OK Lučani 1 : 3 ( 23: 25, 22: 25, 25: 23, 21: 25).

Sudije: Đokić i Joković. Trajanje meča: 100 minuta.

OK Čačak: Božanić M. , Nicović K. , Vukomanović S. , Šipetić N. , Jakovljević M. , Živković S. , Bošković J. , Ristić U. , Mihajlović A. (kapiten), Nikolić A. , Rakonjac J. , Ristović B. (libero) ; Trener : Novaković Z.
OK Lučani: Ranović J. , Matijašević N. , Bogdanović M. , Majstorović J. , Milutinović N. , Dragić K. (kapiten), Nešovanović A. , Šolajić T. , Majstorović B. , Milosavljević S. (libero) ; Trener : Madžarević B.

 

 

 


Tara 3 : 0 Stars
Sloga 3 : 0 Arilje
Čačak 1 : 3 Lučani
Zlatar 3 : 1 Sjenica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Tara 12 11 1 33
2 Zlatar 12 10 2 31
3 Sloga 12 10 2 29
4 Arilje 12 5 7 15
5 Stars 12 5 7 11
6 Lučani 12 3 9 11
7 Sjenica 12 2 10 8
8 Čačak 12 2 10 6