XS
SM
MD
LG

Triatlonac Luka Janković osvojio srebrnu medalju

Triatlonac Luka Janković osvoji srebrnu medalju,foto D.Ivanović

Na održanom devetom po redu Vlasinskom triatlonu samoprevazilaženja na Vlasinskom jezeru, takmičilo se više od 120 triatlonaca iz Srbije, Severne Makedonije, Bugarske, Grčke, Ukrajine i Bosne i Hercegovine. Prema programu održano je pet trka različitih distanci koja se sastoji iz 750 metara plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja, vrnjčanin Luka Janković je u žestokoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju. Tim povodom Luka nam je izjavio da je ovo bilo njegovo peto po redu takmičenje na Vlasini, za šest godina od kako je počeo da se bavi triatlonom.

’’Plivački segment je bio na zavidnom nivou, dok mi je na bicikli bilo potrebno prvih 10 km da dođem do svog ritma i dobrog disanja, tako da mogu reći da sam drugih 10 km uspešno vozio bicikl. Na trčanju na 1.200 metara nadmorske visine, bio je redak vazduh što je meni i ostalim takmičarima otežavalo takmičenje. Na kraju sam zauzeo drugo mesto u Ade 2 kategoriji starosti od 30 do 40 godina’’, rekao nam je Luka Janković.

Organizacija je bila kao i do sada na zavidnom nivou, organizator je bio Šri Činmoj maraton tim, u saradnji sa srpskim triatlonom i opštinom Surdulica. Da podsetimo da je Luka Janković osvajač više meedalja u triatlonu, na održanim KUP-ovima Srbije i na Balkanskim prvenstvima u Severnoj Makedoniji i Turskoj.