XS
SM
MD
LG

Zvezda zaustavila Radnički u polufinalu Kupa

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog nisu uspeli da se plasiraju u finale Kupa Srbije, pošto su na „fajnal-foru“ u Šapcu, u derbiju polufinala, poraženi od branioca trofeja, beogradske Crvene zvezde, posle velike borbe, rezultatom 13:10.

Duel dobro poznatih rivala doneo je dosta uzbuđenja i neizvesnost do samog kraja, a kragujevački sastav poklekao je tek u finišu susreta protiv favorizovanog rivala.

Nije najbolje krenulo za Kragujevčane. Beograđani su poveli sa 2:0 preko Radovića i Basare, a tri minuta pre kraja uvodne deonice imali su i „plus tri“ – 4:1. Tada su se trgli izabranici Uroša Stevanovića, pa su serijom 3:0, u kojoj su pogađali Dadvani, Vićković i Ranđić, došli do egala do kraja četvrtine – 4:4.

„Crveno-beli“ su potom ipak uspeli da zadrže vođstvo, ali samo do sredine druge deonice, kada je Radnički preokrenuo pogocima Stanojevića i Vićkovića – 7:6. Dugo su potom mreže mirovale, sve do šest sekundi pre poluvremena, kada je levoruki Marko Radović poravnao rezultat – 7:7.

Na startu drugog dela susreta Šumadinci su se vratili u vođstvo golom Lazara Vićkovića, ali je Zvezda pogocima sa igračem više Bursaća i Basare u poslednju deonicu ušla sa golom „viška“ – 9:8.

Ranđić je na startu četvrtog perioda doneo novo izjednačenje (9:9), ali je onda Zvezda došla do ključne serije od tri gola, u kojoj je dva puta pogodio Marković i jednom Vasić (12:9). Radnički je pokušao da se vrati golom Vićkovića tri minuta pre kraja, ali je zatim Radović otklonio sve dileme oko pobednika.

Najefikasniji bili su levoruki igrači, Marko Radović u pobedničkom sastavu i Lazar Vićković na drugoj strani. U ekipi Radničkog Mirosalv Ranđić dodao je tri gola, dok su u Zvezdi Radovića pratili Bursać, Marković i Basara sa po dva.

Drugi finalista je Novi Beograd, koji je u prvom meču lako savladao Partizan, sa 16:8.

Pred Kragujevčanima je tromesečna pauza usled reprezentativnih takmičenja, a superligaške okršaje nastavljaju 2. marta, gostovanjem ekipi Šapca.

Crvena zvezda – Radnički 13:10 (4:4, 3:3, 2:1, 4:2)

ŠABAC – Bazen: Gradski. Sudije: Raković i Stanojević.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać 2, Gajić, Marković 2, Subotić 1, Vasić 1, Gogov 1, Basara 2, Vukićević, Seman, Milojević, Radović 4, Ivanović, Danković. Trener: Filipović.

RADNIČKI: Virijević, N. Kojić, Stanojević 1, Janković, Ranđić 3, Gavrilović, Adeišvili, Dadvani 1, Pljevančić, Vićković 4, Šulc 1, Antić, Todorovski, V. Kojić. Trener: Stevanović.