XS
SM
MD
LG

Radnički sprema revanš Valjevcima za plasman na F4

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički

U jednom od derbija četvrtfinala Kupa Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Valis Vege iz Valjeva, u subotu, od 19 časova, na zatvorenom bazenu SPD "Radnički". Ulaz je besplatan.

Na tom istom mestu, pre mesec dana, Valjevci su iznenadili Kragujevčane, nanevši im poraz u utakmici sa velikim brojem golova (16:14), pa će domaći pokušati da se revanširaju, jer im je ovo možda i jedina prilika za to u sezoni.

- U prethodnoj utakmici smo odigrali nedopustivo slabo i izgubili pre svega zbog naših grešaka i nepoštovanja dogovora. Cela ekipa je loše pristupila utakmici, potcenili smo protivnika i na kraju platili cenu. Igrali smo loše u odbrani, prvenstveno presing i dozvoljavali protivniku da se jako brzo i lako namesti u napadu i priđe našem golu, što je rezultiralo velikim brojem primljenih pogodaka. Daćemo sve od sebe da se to ne ponovi. Od tog meča smo podigli odbranu na viši nivo i ona će nam biti jedno od glavnih oružja. Naporno smo trenirali i radili i siguran sam da pobeda i plasman na "fajnal-for" neće izostati - rekao je Luka Pljevančić, bek Radničkog.

Kragujevčani jurišaju na šesto uzastopno pojavljivanje na finalnoj smotri Kupa, dok se Valjevci nadaju da bi po prvi put mogli da iskuse čari završnog turnira. Šumadinci su tri puta osvajali ovo takmičenje, pa nema sumnje da će pokušati to da učine i četvrti put.

- Ekipa Valisa je sačinjena od velikog broja bivših juniorskih reprezentativaca, mahom veoma iskusnih momaka koji znaju da igraju vaterpolo. Nikako nisu za potcenjivanje, kvalitetna su ekipa, ali mi smo bolji i smatram da ćemo to ovoga puta pokazati i u bazenu. Plasman na „fajnal-for“ nam je jako bitan, pogotovo posle neuspeha u kvalifikacijama za evropska takmičenja. Stoga nam je ovo možda i najbitnija utakmica u poslednje vreme, jer želimo da se plasiramo na završni turnir i pokušamo da dođemo do trofeja kroz borbe sa najjačim srpskim timovima – zaključio je Pljevančić.

U ostalim utakmicama četvrtfinala sastaju se: Šabac - Novi Beograd, Crvena zvezda - Proleter i Partizan - Vojvodina.