XS
SM
MD
LG

Radnički se plasirao na "fajnal-for" Kupa

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se na "fajnal-for" Kupa Srbije, pošto su u četvrtfinalu savladali vrlo kvalitetnu ekipu Valisa iz Valjeva, na svom bazenu, rezultatom 14:11.

Kragujevčani su se tako revanširali Valjevcima za poraz iz superligaškog takmičenja, izborivši šesti uzastopni nastup u završnici Kupa.

Radnički je naspram sebe imao nezgodnog protivnika koji ga je pre samo mesec dana savladao na ovom istom terenu, ali je ovoga puta pružio znatno bolju partiju i zasluženo slavio.

Posle prve četvrtine, u kojoj je Valis poveo iz peterca preko Petra Kasuma, a Radnički izjednačio golom Valika Dadvanija sa distance (1:1), druga deonica bila je znatno efikasnija. Kragujevčani su na kratko preokrenuli preko Ranđića (2:1), a Valjevci odmah vratili prednost pogocima Radanovića i Kovačevića (3:2). Ipak, domaćin je uspeo da dođe do novog vođstva minut i deset sekundi pre odlaska na odmor zahvaljujući golovima Lazara Vićkovića i Kristiana Šulca - 5:4. No, na odmor su timovi otišli poravnati, jer je potom na drugoj strani pogodio i Dimitrije Obradović – 5:5.

Izabranici Uroša Stevanovića poveli su posle tri minuta igre u nastavku susreta preko Gruzijca Sandra Adeišvilija sa centarske pozicije (6:5), a nešto kasnije prvi put su stekli i dva gola „viška“ iz solo akcije Luke Pljevančića (8:6). Međutim, i ova deonica završena je egalom, jer su na drugoj strani precizni bili Rogač i Obradović - 8:8.

Na startu poslednjeg perioda Radnički je ponovo pobegao na dva gola „viška“ preko Šulca i Adeišvilija (10:8), ali su borbeni Valjevci ponovo imali munjevit odgovor u vidu Rogača i Kovačevića – 10:10. To nije pokolebalo domaće, pa su se Ranđić i Šulc postarali da njihov tim ponovo na svoj konto vrati dva gola prednosti – 12:10. Ni tu nije bio kraj drame. Valis je dobio napad 5 na 3, koji je realizovao Veljko Krstić (12:11), ali je sve dileme oko pobednika otklonio Kristian Šulc 70 sekundi pre kraja (13:11), a Nemanja Stanojević stavio šlag na tortu.

Najefikasniji bio je upravo Šulc sa četiri gola, dok su po dva dodali Ranđić, Adeišvili i Vićković. Na drugoj strani prednjačio je Rogač sa tri.

Radnički - Valis 14:11 (1:1, 4:4, 3:3, 6:3)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnički“. Sudije: Milović i Stanojević.

RADNIČKI: Virijević, Kojić, Stanojević 1, Janković, Ranđić 2, Gavrilović, Adeišvili 2, Dadvani 1, Pljevančić 1, Vićković 2, Šulc 4, Antić 1, Todorovski, Tanasijević. Trener: Stevanović.

VALIS: Vlahović, Mitrović, Petrovski, Obradović 2, Rogač 3, Dončić, Radanović 1, Kasum 2, Krstić 1, Kovačević 2, Baucalo, Brkić, Tomić, Borovićanin. Trener: Saković.