XS
SM
MD
LG

Javor Matis na penale eliminisao IMT

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

˝Traktoristi˝ su u šesnaestini finala Kupa Srbije dočekali Javor Matis pred veoma malim brojem gledalaca, oko stotinak. To im nije smetalo da od samog starta krenu ofanzivno i već u 7. minutu propuštaju veliku priliku da dođu do prednosti. Glišić je na desetak metara od gola uposlio Krstića, a ovaj traljavo šutirao pravo u naručje Raičevića. Brzonogi Glišić i u 25. minutu stvara šansu za svoj tim, ovog puta Radočaj sa 5-6 metara ne uspeva da savlada Raičevića. IMT ne uspeva ni u 40. minutu da postigne pogodak, na centaršut Krstića dobro je odreagovao Luka Luković i tukao glavom sa 7-8 metara, ponovo je na mestu bio golman Ivanjičana. Na poluvremenu je ostao rezultat sa početka, mada su domaći lagano mogli da vode.

Drugo poluvreme otvorio je atraktivan udarac Bosića na gol domaćih u 51. minutu sa desetak metara, pokušao je makazicama da savlada Vukmirovića, ali je lopta za nekih metar otišla iznad prečke. Gosti su dosta ofanzivniji u nastavku, Dukure je u 61. minutu dubinskom loptom sa svoje polovine uposlio Bosića koji beži odbrani i kada se spremao za udarac u zadnjem trenutku ga sustiže Delević i blokira. Gosti do vođstva ipak stižu u 66. minutu, pošto ga je uposlio Selenić, Gigić šutira iz prve sa 8 metara, Vukmirović kratko odbija loptu, a Gigić je iz drugog puta neometan šalje u praznu mrežu.
Trgli su se potom domaći i veoma brzo mogli rezultat da vrate u ravnotežu. Miloš Luković u 70. i 75. minutu ne uspeva da savlada Raičevića, dok u 79. minutu njegov šut zaustavlja stativa. IMT do zasluženog izjednačenja stiže sa bele tačke golom Miloša Lukovića u 85. minutu. Prethodno je nakon centaršuta Radočaja u svom kaznenom prostoru Miletić odigrao rukom. Utakmica je u regularnom delu završena nerešeno, pa se pristupilo izvođenju penala za dobijanje pobednika. Bolje penaldžije bili su igrači  Javor Matisa i tako se plasirali u narednu rundu takmičenja.

IMT - JAVOR MATIS 1:1 (0:0) - 2:4

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Ilić Milan. POM.SUDIJE: Marjanović Aleksandar i Blagojević Ivan. STRELCI: M.Luković 85.min (k.u.) (IMT), Gigić 66.min (Javor Matis). PENALI: L.Luković i Kijevčanin (IMT), Gojković, Adamović, Milošević i Selenić (Javor Matis). ŽUTI KARTONI: Krstić, Vukmirović i Glišić (IMT), Tanko, Adamović, Kopitović, Raičević i Z.Petrović (Javor Matis). 
IMT: Vukmirović, Savić, Glišić, L.Luković, Delević, Stamenić (Kijevčanin), Džinović (Kodžić), Ajdinović (Šedrak), Krstić (M.Luković), Radočaj, Čarapić (Ćirković).
JAVOR MATIS: Raičević, Ilić, Obradović, Tanko (Selenić), Bosić (Miletić), Milošević, Kopitović (Skoko), Gigić (Lue), Dukure, Z.Petrović (Gojković), Adamović.