XS
SM
MD
LG

Petrovoselci ne daju vrh

Tibor Ereg je sačuvao svoju mrežu u opštinsko derbiju - foto:V. Jankov

Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela je uspešno prebrodilo i poslednju prepreku prvog kruga aktuelne sezone, koja se igra  trokružno, Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran, i kako su u poslednjem kolu slobodni bezbrižno čekaju početak drugog kruga s maksimalnih 18 bodova.

- Imali smo teško gostovanje u Radičeviću i pobedili u opštinskom derbiju Mladost s minimalnih 1:0. Ovo je istorijski uspeh za naš klub, jer se ni stariji ljubitelji fudbala ne sećaju da je neka generacija završila takmičarski deo bez izgubljenog boda, ponosno naglašava trener Jedinstva Boris Nađ.

Prema vođenom, opštinski derbi je opravdao očekivanja. Iako je padala kiša, duvao vetar, a neravan teren dodatno otežavao igru, borbenost nije izostala. U šestom minutu je domaći fudbaler Dragan Jekić, čak, preterao u tome prilikom starta na mladom Danijelu Kolompar, koji je završio u bolnici, a on je morao da napusti teren zbog crvenog kartonai tako učinio „medveđu uslugu“ saigračima.

- Samo minut kasnije iz slobodnog udarca dosuđenog zbog pomenutog prekršaja, predvnim šutem Marko Jovičić je smestio loptu u mrežu. Ispostavilo se, mada ja kasnije bilo prilika pred oba gola, da je to bio ključni momenat za našu vrednu pobedu. Najbliži novom pogodku bili su domaćini, ali je lopta, posle šuta Sadžakova, uzdrmala prečku, dodaje kapiten Jedinstva Šandor Mihalec.

U preostala dva okršaja šestog kola Proleter je u Njegoševu savladao Eđšeg iz Malog Iđoša sa 3:0, a u Pačiru su domaća Bačka i Sloboda iz Stare Moravice igrali nerešeno 1:1. Slavija iz Novog Oraova bila je slobodna.

U narednom kolu je Jedinstvo slobodno, a najzanimljivije će biti u Staroj Moravici, gde drugoplsirana Sloboda (ima 10 bodova), dočekuje trećeplasiranu Mladost (9 bodova). Slavija u Novom Orahovu dočekuje Proleter iz Njegoševa, a poslednjeplasirani Eđšeg u Malom Iđošu će ugostiti Bačku iz Pačira.

V. Jankov


Bačka 0 : 0 Slavija
Mladost 2 : 0 Eđšeg
Jedinstvo 0 : 0 Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 13 10 2 1 32
2 Sloboda 13 7 4 2 25
3 Proleter 12 6 3 3 21
4 Bačka 13 5 4 4 19
5 Mladost 13 6 1 6 19
6 Eđšeg 13 2 0 11 6
7 Slavija 13 1 2 10 5