XS
SM
MD
LG

Opštinski derbi u Radičeviću

I jedni i drugi orni za nadigravanje - foto: V. Jankov

Voljom žreba u pretposlednjem kolu Međupštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran igra se opštinski derbi u Radiševiću između vodećeg Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela i domaće Mladosti. Kako će Petrovoselci u poslenjem 21. kolu biti slobodni, njima je okršaj protiv „mladostaša“ od ogromne važnosti. Jer, drugoplasirani Proleter iz Njegoševa ima 33 boda i zaostaje za Petrovoselcima šest bodova. Teoretski, razlika je dostižna, pod uslovom da Jedinstvo izgubi u Radičeviću i Proleter pobedi u nedelju kod kuće Eđšeg iz Malog Iđoša i u poslednjem kolu Slaviju u Novom Oraovu. Ali, ako bi Petrovoselci uzeli bod u Radičeviću, titula bi bila njihova, što bi bilo zasluženo imajući u vidu da su najveći deo prvenstva bilo lideri. Treća utakmica aktuelnog 20. kola igra se u Pačiru, gde domaća Bačka dočekuje trećeplasiranu Slobodu iz Nove Moravice. U ovom kolu slobodna je Slavija.

 - Imali smo sastanak sa igračima da vidimo da li su svi spremni za utakmicu i dobili smo odgovor da jedva čekaju utakmicu, bilo je prvo što nam je rekao predsednik Mladsti Miša Vojnović. Znači, Mladost će igrati u kompletnom sastavu i očekujem čvrstu i kvalitetnu utakmicu. Neka pobedi bolji tim, a ako to budu Petrovoselci pružićemo im ruku i čestitati na tituli. U slučaju naše pobede, ne mogu da se ljute na nas, jer su sami prokockali bodove porazom od direktnog rivala Proletera i nerešenom igrom sa Slavijom. Naravno, podela plena ide na njihovu vodenicu, ali naša ekipa ne zna da igra na nerešeno. Mi smo fajteri, ili pobeđujemo ili gobimo.

Mladost će imati hendikep jedino u tome što trener Bojan Brankov neće biti sa ekipom, pošto je zauzet oko memorijalnog turnira mlađih kategorija. Na drugoj strani Petrovoselci ne mogu da računaju na povređenog Srojana Milovanova, a ostali su orni za nadigravanje.

- Kao prvo, moram da naglasim da je Mladost kvalitetnija od položaja koji zauzima na tabeli. Znamo da neće biti lako gostovanje u Radičeviću, ali ako ne možemo da pobedimo, onda i nismo za viši rang talmičenje, uz napomenu da je nama dovoljno da osvojimo i bod. Međutim, igraćemo na pobedu, jer nas to i položaj na tabeli obavezuje, veli trener Jedinstva Boris Nađ.

Iako je poslednji rang takmičenja, za nadeljnu utakmicu u Radičeviću vlada veliko interesovanje u okolini. Utakmica počinje u 17,30 sati i očekuju se pune tribine u SC "Mladost".

V. Jankov


Sloboda : Mladost
Eđšeg 1 : 1 Bačka
Slavija 0 : 2 Proleter
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 18 13 3 2 42
2 Proleter 18 12 3 3 39
3 Sloboda 17 9 5 3 32
4 Bačka 18 6 6 6 24
5 Mladost 17 6 1 10 19
6 Eđšeg 18 3 1 14 10
7 Slavija 18 2 3 13 9