XS
SM
MD
LG

Pred liderom imperativ pobede

Trener Petrovoselaca Boris Nađ je optimista - foto: V. Jankov

Za razliku od jesenje polusezone, u kojoj nisu znali šta je poraz, lider Međiopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran, Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela, ovog proleća ne beleži takve rezultate i velika bodovna prednost se polako "topi", pa se sada namaće imperativ pobeda u prestale dve utakmice. Pprvo će u nedelju kod kuće igrati prtiv Bačke iz Pačira, a onda gostuju u Radičeviću Mladosti.

- Uvukla se nervoza u ekipu, stvaramo šanse, ali nas neće gol. Dodam li tome da pravimo individualne greške u obrani i rivali to koriste da nas kazne, onda je jasno što su jesen i proleće u dijameralno suprotnoj srazmeri. Međutim, imali smo sastanak posle debakla u Njegoševu i dogovorili se da ćemo u naredne dve utakmice pružiti maksimum, kako ne bi prosuli sve šro smo tokom većeg dela sezone gradili. Rečju, moramo da pobedimo u preostale dve utakmice i sve će leći na svoje mesto, optimista je trener Jedinstva Boris Nađ.

U 19. kolu sastaće se još u Staroj Moravici Sloboda - Proleter i u Malom Iđošu se igra derbi začelja između domaćeg Eđšega i Slavije iz Novog Orahova, dok je Mladost slobodna. Utakmica u Staroj Moravici je posebno zanimljiva. Drugoplasirna Sloboda ima 31 bod, a Proleter bod manje. Pravi derbi kola. Obe ekipe vrebaju iz prikrajka kiks Petrovoselaca, ali prvo međusobno moraju da reše ko je bolji.

V. Jankov


Sloboda : Mladost
Eđšeg 1 : 1 Bačka
Slavija 0 : 2 Proleter
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 18 13 3 2 42
2 Proleter 18 12 3 3 39
3 Sloboda 17 9 5 3 32
4 Bačka 18 6 6 6 24
5 Mladost 17 6 1 10 19
6 Eđšeg 18 3 1 14 10
7 Slavija 18 2 3 13 9