XS
SM
MD
LG

Derbi u Inđiji, dolaze moćni "romantičari", biće dobrog fudbala u Odžacima, "oklopnici" favoriti protiv "majstora"

Foto: Prva liga Srbije

Da nije “pukla” petarda pored “Rajka Mitića” prethodno kolo u Mozzart Bet Prvoj ligi bi golgeterski podbacilo (14 golova). Kolo je obeleženo sa četiri remija i po dve pobede domaćina i gostiju. “Romantičari” su već posle sedam kola stekli veliku prednost i ako nastave u ovom ritmu do kraja jeseni može se desiti da obezbede titulu. Najbliži pratioci su Šapčani na udaljenosti od sedam bodova i potvrdili su da se nalaze u usponu forme. Mitrovčani su vezali drugu pobedu pored “studenjaka” i ostavili domaćina u velikim problemima. Smederevci su na Ubu upisali peti remi, a Užičani i Vrščani su međusobnim remijem zabeležili četvrti nerešeni rezultat u prvenstvu.

Utakmice osmog kola igraju se u petak i subotu, naredno vanredno je na programu u sredu.

U petak igra se u Šapcu, Inđiji i Lazarevcu.

Mačva je jedina pored Novosađana pobedila kao domaćin Inđiju. Dominirali su u prvom poluvremenu, postigli gol, u nastavku odmah duplirali prednost i sve je išlo na vodenicu Šapčana do isključenja Jovanovića u 55. minutu. Uspeli su u poslednjih pola sata da se odbrane i sačuvaju minimalnu prednost. Ponovo su domaćini, dolaze čvrsti i defanzivno orjentisani Užičani sa jasnom namerom da se odbrane. Domaćin želi da nastavi kontinuitet dobrih igara, čvrstine u zadnjem redu (na pet mečeva primili gol), da u visokom ritmu diktiraju tempo i pronađe rupe u zoni gostiju. Biće jači za dva Nigerijca Sanija, Efija i Dimitrijevića. Pored kažnjenog Jovanovića izostaće povređeni Pejović.

Lazarevčani se još nisu konsolidovali i nikako da zaigraju na željenom nivou. U Leskovcu su do 88. minuta imali prednost i jedanesterac za domaćina im je uskratio radost. Nedostaju im pobede, dominacija na svom terenu i Novi Sad 1921 je prilika da uknjiže treću pobedu. “Kanarinci” su se najzad radovali prvoj pobedi u Čelarevu nad odličnim sastavom Tekstilca. Na ruku im je išao očajan teren, nedostatak sreće i nesnalažljivost ekipe iz Odžaka, koji su imali sijaset prilika za gol. U Lazarevcu nemaju šta da izgube, iskoristili su poslednje sate prelaznog roka da dovedu još dva stranaca i bivše superligaške igrače tako da trener Nebojša Nešković u rotaciji ima dovoljan broj igrača za nove izazove.

Derbi se igra u Inđiji, gde stižu silni “romantičari”. Posle tri vezane pobede Inđija je “povukla” ručnu i iz dva prethodna kola uzela bod. Imali su priliku u Šapcu da sa igračem više u poslednjih pola sata urade nešto više, ali osim počasnog gola nisu mogli do boda. Pred OFK Beogradom je najveći izazov u dosadašnjem toku prvenstva i biće u prilici da se izmere sa konkurentom za najviši plasman. Nadigrali su znatno oslabljene “grafose” (bez igrača Zvezde) i pet golova nije pravo merilo mogućnosti lidera.

Subota je rezervisana za duele u Odžacima, Sremskoj Mitrovici, Smederevu, Novom Sadu i Vršcu.

Tekstilac baš nije imao sreće u Čelarevu, pogađali su stativu, prečku, izlazili sami pred golmana, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Prvi poraz posle sjajne serije neće pokolebati momke trenera Branka Mirjačića, jer su pružili po očajnom terenu zadovoljavajuću predstavu, samo su falili golovi, kojima se nadaju u odmeravanju snaga sa mladim “grafosima”. Beograđani su oslabljeni doživeli debakl od “romantičara”, ali će povratkom u tim Nedeljkovića, Šljivića i Mijatovića ponovo biti moćan tim.

Mitrovčani su sa novim trenerom Jankovićem vezali dve pobede, posebno dobija na težini trijumf na Novom Beogradu. Gajić je već u 10. minutu postigao jedini gol i opredelili se za odbranu svoga gola. Pored Save dolaze promenljivi Leskovčani, koji su uz dozu sreće izjednačili protiv Kolubare u samom finišu sa bele tačke. Ako ništa drugo, remijem je došao posle dva poraza. Hendikepirani su lošem stanjem većine gostujućih terena, za razliku od nove “Dubočice” Ukoliko budu kompletni mogu se nadati povoljnom rezultatu. U redovima Mitrovčana neizvestan je nastup defanzivca Srbijanca i bolesnog Stefanovića.

Smederevo 1924 je favorit protiv uzdrmanih “majstora”. Remijem na Ubu upisali su najviše remija u ligi i pored lidera jedini su neporaženi. O njima se stvorila pogrešna slika da su defanzivno orjentisani, ali je činjenica da na svakoj utakmici stvore po nekoliko izglednih prilika. Radnički je vezao treći poraz i sve su niže na tabeli, nemaju dovoljno samopouzdanja i ne liče na ekipu koja je bila na korak da odnese bodove sa Karaburme. Imaju kvalitet, dobar sastav, jaki su na lopti i nesrećno su neke utakmice izgubili. Domaćin respektuje gosta, kažu da se radi o dobro organizovanom i pismenom timu, pojačani mogu svakom da naprave probleme.

Mladost GAT je poslednja, bez pobede. Osvojili su važan bod u Gornjem Milanovcu i sa brojnim pojačanjima koja su u talasima stizala u Novo naselje, sa iskusnim trenerom Brankom Žigićem očekuju da i njima konačno krene. Poslednji u nizu novih lica je špic Čečarević iz Napretka i još trojica novajlija. Ubljani igraju promljivo (primili 12 golova) i novi trener Žarko Jovanović mora u kratkom roku da konsoliduje tim. Izostali su Milanović i prvi strelac Karikari i to osetilo na igri protiv “oklopnika”, imali su prilike u nastavku preko Zubairua i Miladinovića za promenu rezultata. Gatovce svrstavaju u čvrst sastav, koji zna da odigra na rezultat i neće ih zavarati mesto na tabeli.

OFK Vršac je ponovo odigrao nerešeno u Užicu i po prikazanom remi je najpravičniji ishod. Vezali su dva remija (ukupno četir), trener Kostić ne odstupa od sigurice držeći se uzrečice “bolje vrabac u ruci nego golub na grani”. Bliži su pobedi od gostiju iz Milanovca, koji i sa novim trenerom igraju bledo i nema pomaka. Nisu uspeli da savladaju poslednju Mladost i serijom remija ne mogu se nadati napretku na tabeli.


Inđija Toyo Tires 4 : 0 Radnički (NB)
Jedinstvo (Ub) 2 : 0 GFK Dubočica
Metalac 4 : 2 RFK Novi Sad 1921
GFK Sloboda 1 : 1 RFK Grafičar
Mačva 1 : 1 OFK Beograd
OFK Vršac 2 : 1 Tekstilac
Mladost GAT 3 : 1 Kolubara
Smederevo 1924 1 : 1 Radnički (SM)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 5 6 62
2 Jedinstvo (Ub) 30 15 7 8 52
3 Inđija Toyo Tires 30 15 5 10 50
4 Tekstilac 30 13 9 8 48
5 Smederevo 1924 30 12 12 6 48
6 Radnički (SM) 30 11 9 10 42
7 Mačva 30 11 9 10 42
8 RFK Grafičar 30 11 9 10 42
9 GFK Dubočica 30 10 11 9 41
10 OFK Vršac 30 10 9 11 39
11 Metalac 30 9 10 11 37
12 Kolubara 30 9 9 12 36
13 Mladost GAT 30 8 10 12 34
14 GFK Sloboda 30 8 9 13 33
15 RFK Novi Sad 1921 30 6 4 20 22
16 Radnički (NB) (-6) 30 6 7 17 19