XS
SM
MD
LG

Predrag Govedarica uveren da će IMT-e igrati u eliti atraktivan fudbal, po uzoru na TSC

Predrag Govedarica - foto: youtube.com/printscreen

“Traktoristi” su pet kola pre kraja plej-ofa obezbedili plasman u Super ligu, a još pre dva kola i istorijsku titulu. Vidi se pomak u radu i svaki segment delovanja su podigli na još viši stepenik u odnosu na prošlu sezonu, koja je bila uspešna i za dva boda izmakao im je direktan plasman u elitu. Zbog gola u gostima izgubili su u baražu od Novog Pazara. Poučeni prethodnim iskustvom, tekuću sezonu su odigrali na vrhunskom nivou i ni jednog trenutka nisu doveli u pitanje mesto u vrhu. Agilni sportski direktor Predrag Govedarica iznete činjenice potvrđuje rečima.

- Dugo smo išli ka ovom cilju, sada je prošla euforija, nismo ni mi očekivali da će biti ovako ubedljivo, jer smo pet kola pre kraja ušli u Super ligu, ostvarili cilj. Druga liga je izjednačena, gradovi stoje iza klubova, svi protivnici su približno jednaki, što je očiti primer prošla sezona. Borbeno takmičenje i teško za igranje, sa mnogo mladih igrača za koje verujem da će napraviti imena u našem fudbalu. Tu je miks iskusnih igrača koji su dosta dali, imali veliku karijeru i ovde je polako privode kraju kaže u uvodu Govedarica.

IMT-e je jedan od retkih privatnih klubova, kaže da je liga neisplativa, nema sponzora, stalno je snalaženje kako napraviti budžet.

Uveren je da će IMT-e igrati atraktivan fudbal, sličan TSC-u. - Ono što TSC pokušava da igra, atraktivno, brzo, sa mnogo mladih i atraktivnih igrača, da probamo da očeramo ljude. Druga liga nije dovoljno medijski ispraćena. Utakmice nisu ništa manje intenzivne, čak su nekad intenzivnije od superligaških. IMT je klub sa velikom tradicojom i dok je bio četvrtoligaš stalno je imao dosta publike. Dok smo igrali ovde prve tri utakmica u nastavku, bio je pun stadion, ali smo morali da odemo. Morali smo, navodi, da odemo na Bežaniju, takve su bile propozicije i da probamo da moderizujemo stadion.

Od investicionih radova, urađen je teren sa veštačkom travom i balon, a u toku je izgradnja teretane.

- Ideja za novi stadion ima, naš entuzijazam je bezgraničan, pronašli smo neka sredstva, nije to dovoljno za ceo stadion, ali postoje sredstva za nekih 40 odsto od kapaciteta koje traži Super liga. Urađen je veštak od 110 metara, balon za decu, probaćemo da uradimo tribine, da ovde može da se igra Evropa, to je 2.100 mesta sa postojećom ložom i nfrastrukturom koja je potrebna.

Prvi operativac ne želi da otkrije na kojem će stadionu IMT-e igrati naredne sezone.

- Ne mogu da otkrijem, jer trenutno ne znam ni ja, u razmatranju su dva stadiona. Licencu smo dobili za Čukarički, ali Čukarički je dobio dozvolu da gradi moderniji stadion, tako da smo sada u pregovorima za drugi stadiuon. Stadioni su u Beogradu, nije isključeno da se desi nešto van Beograda, ali za sada su prvi pikovi u glavnom gradu.

Priče o fuziji sa Loznicom, Govedarica je odlučno demantovao.

- Poznajući mentalitet ljudi koji ovde rade, koliko su uložili u klub, da je neko nas pitao dobio bi pravu informaciju. Nikad nije došlo ni do jednog kontakta sa Loznicom, niti smo ikad pomislili da prepustimo bilo kome bilo šta od našeg krvavog i teškog rada da se izborimo za Superligu.

Kada se povela priča o pojačanjima, naveo je da su pojedinci nedostupni zbog budžeta, ali su mnogi prepoznali porodičnu atmosferu koja vlada u IMT-u pa se sami nude klubu. Razmatramo, mnogo gledamo, dugo pratimo Super i Prvu ligu, ne postoji domaći igrač koji nam je nepoznanica. Mi smo klub koji se prostire koliko može, mi gledamo da sve bude u dan. Nije im srpski fudbal primaran, nego da odu u inostranstvo, ciljna grupa su nam ti igrači, koji imaju odličan potencijal i uz dobar rad i dobro poslovanje sa njima možemo da ih dovedemo da vrede dosta više - uveren je prvi operativac “Traktorista”.


IMT 7 : 1 RFK Novi Sad 1921
Železničar 5 : 3 Jedinstvo (Ub)
RFK Grafičar 1 : 0 Radnički (NB)
Radnički (SM) 1 : 1 Inđija Toyo Tires
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 37 22 9 6 75
2 Železničar 37 20 8 9 68
3 RFK Grafičar 37 17 9 11 60
4 Inđija Toyo Tires 37 13 15 9 54
5 Radnički (SM) 37 13 14 10 53
6 Jedinstvo (Ub) 37 14 11 12 53
7 RFK Novi Sad 1921 37 14 8 15 50
8 Radnički (NB) 37 13 6 18 45