XS
SM
MD
LG

Prelazni rok za trenere: Barak Bahar najzvučnije ime, slavni Rus Keržakov u Gradskom vrtu, rokada na "krovu", Ćurčić iz fotelje na klupu

Koliko je zanimljiv prelazni rok za fudbalere, ništa manje nije interesantno kad su treneri u pitanju. Lakše bi bilo pomenuti stručnjake koji nisu promenili posao u Mozzart Bet Super ligi nego nabrajati nova lica. Pored Žarka Lazetića u TSC-u, Dejana Joksimovića u Radničkom 1923 i Dušana Kerkeza u Čukaričkom, koji su imali kontinuitet u radu tokom prošle sezone, ostali su menjali i menjali da su na kraju pribegavali ad-hok rešenjima. Letnju "seču" preživeli su Igor Duljaj (Partizan), Radoslav Batak (Vojvodina), Nebojša Jandrić (IMT) i Dragan Perišić (Napredak). Ostali superligaši su nastаvili tamo gde su stali na kraju prošle sezone, sa dovođenjem novih trenera.

Pođimo redom, od Crvene zvezde koja je dovela Izraelca Barak Bahara i još nekoliko njegovih sunarodnika u stručnom štabu. Uzalud se Miloš Milojević okitio titulom i poneo pehar pobednika kupa, u Ljutice Bogdana su smatrali da im treba stručnjak sa renomeom igranja u Ligi šampiona. Šampion je "razbio kasu" na silna igračka pojačanja, s tim u skladu biće primanja Bahara.

Voždovac se opredelio na bezbolnu varijantu i došlo je do rotacije u stručnom štabu, tako da je Nikolu Puaču smenio dotadašnji prvi asistent i naјmlađi trener u Super ligi Marko Savić.

Nišlije su prošle sezone promenile četiri trenera i u istom ritmu su nastavili ovog leta. Brzo su se zahvalili nesnalažljivom Draganu Šarcu, a izbor je pao na Nikolu Trajkovića, pоznato fudbalsko ime.

Mladost nije uspela da nađe zajednički jezik sa iskusnim stručnjakom Tomislavom Sivićem (zapelo oko finansija) i pomalo neočekivano angažovali su Igora Savića, dojučerašnjeg stratega Rada, koji je pre 2-3 godine bio u stručnom štabu Lučanaca, dok je šefovao Goran Stanić.

Novi Pazar je u najuspešnijoj sezoni bio apsolutni rekorder sa šest smena stručnjaka. U finišu proteklog prvenstva nisu bili na nivou, mada su šampionu otkinuli bod na "Rajku Mitiću". Dvor Berber je poturio leđa u situaciji bremenitoj problemima i nekao izgurao sezonu. Ponovo su angažovali jednog povratnika, Dragana Aničića, računajući da dovoljno poznaje mentalitet ove sredine. Poslednji posao Aničić je imao u Rudaru iz Pljevalja.

Mada je Železničar sa Vladimirom Gaćinovićem izborio istorijski plasman u Super ligu, nisu uspeli da se dogovore o daljoj saradnji i izbor je pao na Predraga Rogana, bivšeg stratega Napretka.

Ni u Ivanjici nisu hteli mnogo da tumbaju i rizikuju sa dovođenjem trenera sa strane. Odlučili su se da aktiviraju sportskog direktora Radovana Ćurčića.

Spartak ŽK je sa Milanom Milanovićem uspeo da obezbedi opstanak, ali su se spotakli oko ugovora o nastavku saradnje. Doduše, poznati stručnjak je imao želju da se ponovo otisne u inostranstvo. Pored Crvene zvezde jedini će imati inostranog stručnjaka, izgleda da su izgubili veru u domaću pamet. U Gradski vrt stigao je proslavljeni ruski fudbaler, sada mlađi trener Aleksandar Keržakov.

Slavoljub Đorđević je imao uspešnu misiju u Surdulici i preko baraža uspeo da zadrži Radnik u eliti. Time je njegova misija prestala na jugu Srbije i okrenuo se novim izazovima. Izbor je pomalo neočekivano pao na jednog od najmlađih i debitanta Zorana Ljubinkovića, poznato fudbalsko ime i doskorašnjeg trenera srpskoligaša BASK-a.


IMT 7 : 1 RFK Novi Sad 1921
Železničar 5 : 3 Jedinstvo (Ub)
RFK Grafičar 1 : 0 Radnički (NB)
Radnički (SM) 1 : 1 Inđija Toyo Tires
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 37 22 9 6 75
2 Železničar 37 20 8 9 68
3 RFK Grafičar 37 17 9 11 60
4 Inđija Toyo Tires 37 13 15 9 54
5 Radnički (SM) 37 13 14 10 53
6 Jedinstvo (Ub) 37 14 11 12 53
7 RFK Novi Sad 1921 37 14 8 15 50
8 Radnički (NB) 37 13 6 18 45