XS
SM
MD
LG

Prvenstvo "stalo" u 90 minuta, Mitrovčani, Inđijci i Ubljani u trci za baraž, "grafosi" jedva čekaju razigravanje za elitu

Foto: prvaliga.rs

Poslednje 7. kolo plej-ofa Mozzart Bet Prve lige otklonilo je dilemu po pitanju rasporeda prve tri ekipe i ostala je nepoznanica ko će od tri konkurenta zauzeti četvrto mesto i izboriti pravo da se u baražu domogne elite. IMT je još ranije obezbedio naslov i pobedom pored “Studenjaka” potvrdio kvalitet i pokazao da je igrao najleši i najkorisniji fudbal. Železničar je drugi, mada je u slavljeničkoj atmosferi malo popustio i pretrpeo dva poraza. RFK Grafičar je uprkos ubedljivom porazu u Inđiji sigurno treći. Za četvrto mesto boriće se Inđija, Jedinstvo i Radnički iz Sremske Mitrovice. Novi Sad 1921 će najverovatnije završiti na sedmom mestu, dok je za Novobeograđane rezervisana osama pozicija.

Najviše uzbuđenja donosi meč u Sremskoj Mitrovici, gde dolazi Inđija rešena da potvrdi dobre igre u završnici doigravanja. Radnički ima negativan skor iz prethodnih šest kola (tri poraza i dve pobede), trijumf ga vodi u baraž, pod uslovom da Ubljani ne pobede u Pančevu. Dva tima koja su zabeležila najviše nerešenih rezultata u ligi (ukupno 27) ovog puta moraće da zaborave tu varijantu i sve snage bace u napad, pa kom opanci, kom obijci. Reče trener Goran Dragoljić da će u 90 minuta stati cela sezona i dodaje da su sami krivi za sadašnje stanje, jer su mogli znatno ranije da se obezbede. To je potkrepio tvrdnjom da su samo u Inđiji izgubili čak 26 bodova. Po pravilu bolje partije su pružali na gostovanju i po tom parametu su treći. Inđija će igrati u Mitrovici, ali će budno pratiti dešavanja u Pančevu i verovati da Železničar neće dozvoliti novu blamažu i nastaviti sa porazima. Za utakmicu sezone u ekipu se vraća Stanojević, dok je brzonogi napadač Đurić pod znakom pitanja.

Ubljani odlaze na Tamiš da čestitaju domaćinu istorijski plasman u elitu, sa nadom da mogu da iznenade. Narednu utakmicu su shvatili kao nagradu za dosadašnji učinak u ligi. Upravo su pobedom nad Radničkim dodatno zakomplikovali situaciju na tabeli u pozitivnom smislu i u krug uveli tri kluba. Očekuju da će domaćin biti motivisan i neće mnogo mariti na bitnost duela za goste. Trener Obradović može da računa na sve prvotimce, izuzev duže vremena povređenog Andrića.

Ostala dva susreta su više revijalnog značaja i stvar prestiža. Rezultati ne mogu promeniti stanje na tabeli, ali ostaje sportski motiv i želja da se pobedom kruniše sezona. Lider u Batajnici dočekuje Novi Sad 1921 kao favorit, sa potvrdom da nastavi seriju pobeda u plej-ofu. Novosađani su zadovoljni sadašnjom pozicijom i sedmo mesto predstavlja veliki uspeh za novajliju, koji nije dobro startovao i zahvaljujući prolećnom izdanju uspeo je da se vine među najboljih osam.

RFK Grafičar je bliži pobedi protiv neambicioznih “Majstora”. U doigravanju su zaređali sa remijima i prvu pobedu zabeležili u 5. kolu protiv Novosađana. Trener Marko Neđić kaže da jedva čekaju baraž, koji su zaslužili, kako bi pokazali da mogu ravnopravno da se nose sa superilašima. Ispunjen je ponosom, jer je 14 igrača od početka prvenstva našlo uhlebljenje u nekom od suprligaša ili prvoligaša. Četiri igrača koji nastupaju za selekciju U17 danas igraju sa Severnom Makedonijom i neće igrati u subotu. Reč je o Bubnju, golmanu Marinkoviću, Nedeljkoviću i Vukićeviću. Spisku treba dodati povređenog Radojevića.


IMT 7 : 1 RFK Novi Sad 1921
Železničar 5 : 3 Jedinstvo (Ub)
RFK Grafičar 1 : 0 Radnički (NB)
Radnički (SM) 1 : 1 Inđija Toyo Tires
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 37 22 9 6 75
2 Železničar 37 20 8 9 68
3 RFK Grafičar 37 17 9 11 60
4 Inđija Toyo Tires 37 13 15 9 54
5 Radnički (SM) 37 13 14 10 53
6 Jedinstvo (Ub) 37 14 11 12 53
7 RFK Novi Sad 1921 37 14 8 15 50
8 Radnički (NB) 37 13 6 18 45