XS
SM
MD
LG
23.05.2023 Ana Jovanović

Železničar dočekuje ekipu Jagodine u revanš meču finala plej-ofa

Foto: ARKUS liga

Rukometašice Železničara danas od 18 časova dočekuju ekipu Jagodine u drugoj utakmici finala plej-ofa. Posle mnogo uzbuđenja i produžetaka, tim Dragana Markova slavio je u prvom meču rezultatom 28:27 i, ako večeras ponovo savlada aktuelnog šampiona, trofej će se preseliti u Jagodinu.

Klub iz Inđije ima imperativ pobede u današnjem susretu, a da će izabranice Vlade Šimičića dati sve od sebe da izjednače u finalnoj seriji poručuje desni bek Milica Ignjatović.

"Prva utakmica je bila pravo finale, sa dosta uspona i padova na obe strane. Otvorile smo meč malo nervozno, ali smo kasnije uhvatile rezultatski priključak i na kraju izjednačile za produžetke. Nedostajalo je malo sreće da se iz Jagodine vratimo sa pobedom, ali čeka nas nova utakmica protiv istog rivala, ovog puta kod kuće. Očekujem veliku borbu i sigurna sam da će moja ekipa dati i više od maksimuma da produži borbu za trofej. Mislim da će odbrana odigrati ključnu ulogu."

Nikoleta Pejović, pivot Jagodine, veruje da je njen tim taj koji će se radovati danas u Inđiji.

"Iza nas je jako teška i neizvesna utakmica, iz koje smo izašle kao pobednice. Nije bilo lako igrati 70 minuta u jakom tempu, ali presudila je naša želja za pobedom, kao i dobra završnica poslednjeg napada. Očekujem veliku borbu u drugom duelu i mislim da će trijumfovati ekipa koja bude raspoloženija za nadigravanje. Svesne smo da samo dobrom odbranom možemo do titule i ona je naše najjače oružje. Idemo u Inđiju da podignemo trofej i vratimo titulu."

Treće mesto u ARKUS ligi osvojile su igračice Bekamenta BB, koje su u dva meča bile bolje od Mladosti NP.