XS
SM
MD
LG
19.05.2023 Ana Jovanović

Počinje finale plej-ofa: Markov i Šimičić najavljuju neizvesnu borbu do samog kraja

Rukometašice Jagodine - foto: ARKUS liga

 

Rukometašice Jagodine i Železničara započinju borbu za trofej namenjen šampionu države. Klub iz Inđije brani titulu, dok Jagodina želi da kompletira kolekciju trofeja, posle osvojenog Superkupa i Kupa Srbije.

Tim Dragana Markova prvi deo takmičenja završio je na čelu tabele, sa samo jednim porazom na 20 utakmica, i to upravo od večerašnjeg rivala. Sa druge strane, Železničar je jako loše otvorio sezonu i prvu pobedu zabeležio tek u šestom kolu, ali je u prolećnom delu zaigrao znatno bolje i u plej-of otišao sa treće pozicije.

Oba kluba su se u finale plasirala sa 2:1 u polufinalnoj seriji i sada ih još dva trijumfa dele od trofeja. Da li će Jagodina ove sezone osvojiti sve što se može osvojiti u domaćoj konkurenciji ili će igračice Železničara uz svoje prepoznatljive šešire proslaviti novu titulu? Saznaćemo najkasnije 27. maja.

Dragan Markov, trener Jagodine, ističe da su se ova dva tima potpuno zasluženo našla u finalu.

Rukometašice Železničara - foto: ARKUS liga

,,Bez dileme, to su dve najbolje ženske ekipe u srpskom rukometu ovog momenta. Očekuju nas neizvesne utakmice do samog kraja, a odlučiće detalji, možda bolje raspoloženje neke igračice. Svaki meč donosi nešto novo i pre svega nadam se da će ljubitelji rukometa uživati u ovim duelima, kao i sami akteri na terenu. Nismo razmišljali o tome ko će nam biti protivnik u finalu, na to svakako nismo mogli da utičemo, ali možemo na našu igru i tome smo maksimalno posvećeni. Sezona je bila duga za sve ekipe. Pored domaćeg prvenstva, nedavno smo odigrali i dve utakmice sa Bekamentom BB u finalu Kupa. Raspored nam nije bio nimalo lak i to je rezultiralo porazom od Mladosti NP u prvoj polufinalnoj utakmici. Nisam srećan zbog toga, ali oscilacije su svakako bile očekivane i kroz treninge smo uspeli da vratimo igru na željeni nivo. Pre početka sezone zacrtali smo cilj da osvojimo sve trofeje u domaćoj konkurenciji. Dva smo već uspeli da osvojimo, a stigli smo i do finala trećeg. Nije lako, ali ako želite da budete najbolji, morate sve pobediti.”

Vlada Šimičić, trener Železničara, smatra da je Jagodina favorit u ovom finalu, ali ističe da je jako ponosan na svoje igračice i njihovu istrajnost da ponove uspeh od prošle godine.

,,Posle onako lošeg otvaranja sezone, malo ko nas je video u plej-ofu. Promenili smo način rada, zahtevali malo više od sebe, kako na terenu, tako i van njega. Prvi cilj nam je bio da ostanemo u ligi, posle toga da se plasiramo u plej-of, a onda i da uđemo u finale. Ostvarili smo to i od srca čestitam svojim devojkama. Sigurno nije bilo lako, ali ključ svega je istrajnost u motivaciji, uz naravno neke segmente u igri koje smo podigli na viši nivo. Prošle sezone smo za mnoge bili iznenađenje, ali ove sezone, pogotovo u drugom delu prvenstva, gde smo zabeležili deset pobeda iz isto toliko mečeva, potvrdili smo da ipak imamo kvalitet. Drago mi je što smo pokazali da nismo bili ekipa za jednu sezonu. Što se tiče samog finala, treba biti pošten i realan i reći da je Jagodina apsolutni favorit. Delom jer su već osvojili dva trofeja, delom zbog zdravstvenog bilansa u mojoj ekipi, ali ne bih previše govorio o tome. U drugom i trećem polufinalnom meču smo pokazali kako možemo i želimo da igramo. Pokušaćemo to da prenesemo na teren i u ovoj seriji. Radujemo se novom finalu za naš klub i grad. Nadam se da će hala u Inđiji biti puna i da ćemo imati veliku podršku. Već smo u ovoj sezoni uspeli da savladamo Jagodinu kod kuće, tako da otprilike znamo kako možemo do pobede, ali teren je jedino merilo. Samo nek ne bude povreda, a ko bude bolji nek osvoji trofej.“

Prvi susret finala plej-ofa igra se večeras od 18 časova (Arena Sport 1), a domaćin je ekipa Jagodine. Drugi meč zakazan je za 23. maj, takođe od 18 časova, kada se finalna serija seli u Inđiju. Eventualna treća utakmica igrala bi se 27. maja, ponovo u hali ,,JASSA”.