XS
SM
MD
LG
06.05.2023 Ana Jovanović

Jagodina želi da vrati trofej, Mladost NP veruje da može do iznenađenja

Foto: ARKUS liga

Rukometašice Jagodine dočekuju ekipu Mladosti NP u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa (19:00). Oba njihova međusobna susreta u ARKUS ligi ove sezone završena su trijumfom Jagodinki, koje su pre samo nekoliko dana osvojile Kup Srbije i pokazale da su u dobroj formi pred završnicu prvenstva.

Aneta Adžić je, kao kapiten Jagodine, imala tu čast da podigne trofej nacionalnog Kupa, ali ne želi da joj taj pehar bude poslednji za ovu sezonu. Izabranice Dragana Markova žele da vrate titulu u Jagodinu, nakon što su prošle sezone eliminisane u polufinalu.

,,U prethodne dve utakmice protiv Mladosti NP rezultat je bio na našoj strani i svakako ćemo ući u utakmicu sa ciljem da i ovog puta bude tako. Sigurna sam da će i naše protivnice, kao i mi, ući maksimalno fokusirane u ovaj duel i da će ljubitelji rukometa moći da uživaju. Ekipa Mladosti NP je iskusna i kvalitetna ekipa, koja je prvi deo prvenstva odigrala zaista dobro i zasluženo se plasirala u plej-of. Imali smo dosta međusobnih susreta i sigurna sam da ih nećemo potceniti. Dobro se poznajemo i ne verujem da može biti nekih iznenađenja. Presudiće veća želja i motivacija u ključnim trenucima’’, poručila je Aneta Adžić.

Rukometašice Mladosti NP priželjkuju da naprave iznenađenje i eliminišu tim koji je u ovoj sezoni pretrpeo samo jedan poraz. Nikoleta Lazarević druga je po broju postignutih golova za klub iz Nove Pazove i predstavlja važnu kariku u sastavu Daniela Petkovića.

,,Smatram da Jagodina ima blagu prednost zbog domaćeg terena, ali u utakmicama plej-ofa teško je govoriti o ulozi favorita. Svašta može da se desi u obe utakmice, sve igračice će ući u ovaj duel sa mnogo većom motivacijom i željom. Tokom pauze i praznika radile smo dosta na svojim greškama, da ih u ovako bitnim mečevima ne ponovimo, sa najvećim fokusom na vraćanje u odbranu i generalno na samu odbranu. Mislim da će to biti ključno u ovim utakmicama’’, zaključila je Nikoleta Lazarević.

U skladu sa obeležavanjem dana žalosti, utakmica će početi minutom ćutanja i tokom utakmice neće biti puštanja muzike.