XS
SM
MD
LG

U Inđiju dolazi lider i novi superligaš, promocija "dizelke" kraj "studenjaka", Ubljani u odbrani četvrtog mesta

Foto: prvaliga.rs

Plej-off Mozzart Bet Prve lige protiče u mirnom tonu, bez većih turbulencija. Gotovo sve se zna i ostala je jedina nepoznanica kad je u pitanju četvrto mesto, koje vodi u baraž. Sa osvojenim bodom “Traktoristi” su i teorijski obezbedili istorijski plasman u Super ligu. Da li će san ostvariti sa prve ili druge pozicije manje je važno, mada titula daje dodatnu težinu celokupnom uspehu. Železničar će se u slučaju povoljnog rezultata na Novom Beogradu pridružiti IMT-u i prvi put zaigrati u eliti. Prethodno treće kolo proteklo je miroljubivo (tri remija), izuzev ubedljive pobede Pančevaca.

Četvrto kolo otvara se u petak duelom u Sremskoj Mitrovici, između Radničkog i Novog Sada 1921. Domaćin se posle serije blistavih rezultata nalazi u malom padu forme i osvojen bod u doigravanju udaljio ih je od četvrte pozicije na tabeli, ali su i dalje u igri. Znaju kroz rezultat da se ostvare kraj Save i ne libe se da defanzivno odigraju na račun osvajanja bodova. “Kanarinci” u prethodne tri utakmice imaju polovičan učinak i ispustili su neke od rivala u Čelarevu. Imaju kvalitet, proverene igrače i mogu da se vrate kući neporaženi.

RFK Grafičar se šepuri na trećem mestu i sa solidnom zalihom ispred konkurenata želi da zadrži sadašnje pozicije. Tri duela su odigrali miroljubivo i to nije svojstveno ekipi koja je postigla najviše golova u ligi (prosek po meču 1,85). Igraju u kontinuitetu dobro, bez većih padova i pored “Rajka Mitića” su uvek ofanzivni i žele da se nadigravaju. U goste im dolaze Ubljani sa kojima imaju pozitivan bilans (dve pobede). Jedinstvo je sa Inđijom odigralo promenljivo, u prvih 45 minuta bili su bolji, u nastavku gosti su peuzeli inicijativu. Žale se na umor i istrošenost ključnih igrača, zamor očigledno uzima danak. Roster je povredama i kaznama sužen, ali raduje da trener Obradović može da računa na Andrića, Bogdanovića i Milanovića.

Radnički će kraj “studenjaka” ugostiti Železničara, koji može teorijski obezbediti plasman među superligaše. “Majstori” su za svakog gosta neugodan rival, specifični su sa nekoliko prekaljenih i iskusnih prvotimaca, ukoliko protivnika uvedu na svoj ritam, mogu da iznenade Pančevce. U Železničaru se polako pripremaju za slavlje i na Novom Beogradu demonstriraće prepoznatljiv stil i kvalitet kojim su došli na tako visoke pozicije.

Ubljani kao da su malo podcenili Inđiju, s obzirom da su ih nedavno dobili ubedljivo. Prvi deo pripao je domaćinu, da bi u nastavku gosti preuzeli stvar u svoje ruke i golmana Jovanovića stavljali na iskušenja. Osvojen bod za “zelene” mnogo znači i nisu se odrekli ambicije da se uključe u borbu za četvrto mesto. Trener Goran Dragoljić zna kako funkcioniše IMT-e, naredni protivnik. Imaju pobednički mentalitet, uvek idu na pobedu, igraju agresivno i zanaju šta hoće. Duel sa novim superligašem preskočiće golgeter Stojanović, ali se oporavio Srbijanac i Radosavljević (čeka se odluka o dužini kazne za Kukolja). “Traktoristi” su predvođeni donedavnim trenerom Zoranom Vasiljevićem, koji je pripremio i selektirao ekipu, dospeli u poziciju da razmišljaju o istorijskoj tituli. Njegovu uspešnu misiju nastavio je povratnik Nebojša Jandrić sa kojim će crveni najverovatnije prvi prekinuti ciljnu vrpcu.


IMT 7 : 1 RFK Novi Sad 1921
Železničar 5 : 3 Jedinstvo (Ub)
RFK Grafičar 1 : 0 Radnički (NB)
Radnički (SM) 1 : 1 Inđija Toyo Tires
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 37 22 9 6 75
2 Železničar 37 20 8 9 68
3 RFK Grafičar 37 17 9 11 60
4 Inđija Toyo Tires 37 13 15 9 54
5 Radnički (SM) 37 13 14 10 53
6 Jedinstvo (Ub) 37 14 11 12 53
7 RFK Novi Sad 1921 37 14 8 15 50
8 Radnički (NB) 37 13 6 18 45