XS
SM
MD
LG

KMF Aranđelovac pobedom nad Ubljanima, promovisan u Treću ligu "Zapad"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Derbi sezone je odigran u gradu pod Bukuljom, gde su u direktnom okršaju ekipe Aranđelovca i Kareli sa Uba odlučivale o promociji u viši rang, Treću ligu ˝Zapad˝. Naime, domaćinu je bio dovoljan i bod za prvo mesto, dok je gostima u igri bila samo pobeda. 

Aranđelovčani se, predvođeni iskusnim strategom Goranom Manojlovićem, nisu opredelili da igraju na remi, već su posle početnog petominutnog ispitivanja snaga krenuli u žestoke napade. Da u prvom poluvremenu ne bude pogodaka pobrinuo se čarobnjak na golu Ubljana Ćurguz, čije se odbrane u pojedinim momentima graniče sa neverovatnim. Šutirali su domaći najmanje 10 puta iz veoma povoljnih pozicija, ali golman gostiju je poput hobotnice sve lopte pohvatao.

Nije se uvlačila nervoza u redove domaćih, ni kada je Kaličanin u 22. minutu sa desetak metara pogodio prečku. Nastavljaju sa smislenim akcijama i samo minut kasnije posle duplog pasa Tešića i Stefanovića, golom ovog drugog stižu do zasluženog vođstva. Isti igrač je mogao da duplira prednost u 26. minutu, ali iskosa sa 4 metra pogađa stativu.

Vispreni Stefanović se iskupio u 32. minutu, predriblao je dva igrača gostiju i kao na tacni poslužio Marjanovića, a ovaj je zakoračivši u šesterac zakucao loptu pod prečku za 2:0. Domaći se potom povlače na svoju polovinu gde prave čvrst odbrambeni blok, gostima je preostalo jedino da šutevima sa distance ugroze veoma dobrog Mastilovića. Stvorili su doduše dve lepe prilike da smanje rezultat, ali u odsudnim trenucima nisu iskazali realizatorske sposobnosti.

Na drugoj strani, Aranđelovac je veoma opasan iz tranzicije, a Kaličanin u 35. minutu sa svega 2 metra nije dovoljno skoncentrisan, pa lopta po treći put danas završava na gredi. Definitivna odluka oko pobednika je pala pedesetak sekundi pre kraja meča, Kaličanin je povukao brzu kontru, pronašao samog Tešića koji postavlja konačnih 3:0. Od tog momenta je moglo da počne slavlje domaćih navijača, kojih je bilo preko 250, a nagrađeni su aplauzom i od tridesetak korektnih navijača gostiju.

Treba napomenuti da je utakmica bila izuzetno fer i korektna, bez grubih startova iako je ulog bio veliki, a celokupan pozitivan utisak je zaokružio i vrlo dobar sudijski par. Aranđelovac se ovom pobedom plasirao direktno u Treću ligu ˝Zapad˝, uz pobednika druge grupe Regonalne lige, MB Namensku iz Lučana, dok će Kareli u baražu pokušati to da ostvari, protiv ekipe Zlatibora iz Čajetine.

ARANĐELOVAC - KARELI 3:0 (0:0)

SALA: SRC Šumadija. GLEDALACA: 300. SUDIJE: Dinić Bratislav i Savić Bojan. STRELCI: Stefanović 23, Marjanović 32. i Tešić 40.min (Aranđelovac). ŽUTI KARTON: Dobričić (Aranđelovac).

ARANĐELOVAC: Mastilović, Marjanović, Stefanović, Danilović, Kaličanin - rezerve: Pajović, Bogdanović, Prekić, Tešić, Pavlović, Jovanović, Starčević, Dobričić.
KARELI: Ćurguz, Panić, Živković, Marić, Pavić - rezerve: Mijatović, Lukić, Purešević, Ječmenica, Blagojević, Ivković.


Euro-lider 9 : 2 Karađorđe 2015
Zenon 6 : 4 Flash
Bezbednost 192 4 : 3 Karanovac
Aranđelovac 3 : 0 Kareli
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Aranđelovac 16 12 1 3 37
2 Kareli 16 10 4 2 34
3 Euro-lider 16 11 1 4 34
4 Braća Nedić 16 10 0 6 30
5 Karađorđe 2015 16 8 2 6 26
6 Bezbednost 192 16 5 3 8 18
7 Zenon 16 5 2 9 17
8 Flash 16 3 1 12 10
9 Karanovac 16 1 0 15 3