XS
SM
MD
LG

Aranđelovčane neozbiljnost koštala tri boda

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Klub malog fudbala iz Aranđelovca kao povratnik u Regionalnu ligu kreće u novu kampanju u prilično izmenjenom i podmlađenom sastavu. Po rečima alfe i omege kluba Dejana Dimitrijevića cilj im nije povratak u treću ligu, zbog nedostatka novčanih sredstava i izostanka finansijske pomoći Opštine. 

Od samog starta bilo je puno uzbuđenja, a gosti su prvi pripretili kada je Glišić u 5. minutu pogodio stativu gola Aranđelovčana. Domaća ekipa je potom sredila redove, a nakon sjajne asistencije Terzića, Mojić u 8. minutu postiže vodeći pogodak. Prednost je duplirana u 12. munutu, strelac drugog gola bio je Terzić na dodavanje Stefanovića. Sjajnu igru Aranđelovac u 15. minutu kruniše i trećim golom, ovog puta posle solo prodora virtuozni Terzić loptu sa 7 metara šalje u rašlje. 

Neozbiljnost posle visokog vođstva i greške u odbrani domaće igrače su skupo koštale. Gosti postižu dva pogotka u 16. minutu, strelci su bili Grbić i Glišić, velika prednost brzo se istopila. Umesto 4:2, rezultat je na poluvremenu glasio 3:3. Posle šuta Stefanovića sa 6-7 metara lopta se od jedne pa od druge stative odbila u polje, što je iskoristio iskusni Grbić i u 19. minutu poravnao rezultat. 

Domaći u nastavku žele da što pre ponovo dođu do prednosti, ali igraju pogrešno, napadi im se svode na individualne akcije. Gosti iz Rače to znalački koriste i preko Radovića u 23. i Grbića u 27. minutu postižu pogotke iz tranzicije. Poslednji trzaj Aranđelovčana zbio se u 32. minutu kada je hitronogi Stefanović smanjio na gol zaostatka. 

Potom su pokušali sa pet igrača u polju da dođu do pozitivnog rezultata, ali bezuspešno. Čak je u 38. minutu golman gostiju Nikolić mogao da postigne i šesti pogodak šutirajući na prazan gol, ali se isprečila prečka. 

Tako je indolentnost, nakon tri gola prednosti, Aranđelovčane skupo koštala na startu novog prvenstva. U drugom kolu Aranđelovac ide u Rašku gde će biti gost istoimenog futsal kluba, dok Karađorđe u Rači dočekuje komšijsko Lapovo.

ARANĐELOVAC - KARAĐORĐE 4:5 (3:3)

SALA: SC Šumadija. GLEDALACA: 10. SUDIJE: Stojković Andrija i Marković Marko. STRELCI: Mojić 8, Terzić 12. i 15. i Stefanović 32.min (Aranđelovac), Glišić 16, Grbić 16,19. i 27. i Radović 23.min (Karađorđe). ŽUTI KARTONI: Savić (Aranđelovac), Grbić (Karađorđe).

ARANĐELOVAC: Mastilović, Terzić, Đorđević, Mihailović, Stefanović - rezerve: Lazić, Savić, Mojić, Maksimović. 

KARAĐORĐE: Nikolić, Glišić, Radović, M.Petrović, Grbić - rezerve: Nikolić, B.Petrović, Rašković.


Raška 8 : 1 Više od igre
Aranđelovac 4 : 5 Karađorđe 2015
Lapovo 5 : 6 Oplenac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Raška 1 1 0 0 3
2 Oplenac 1 1 0 0 3
3 Karađorđe 2015 1 1 0 0 3
4 Karanovac 0 0 0 0 0
5 Lapovo 1 0 0 1 0
6 Aranđelovac 1 0 0 1 0
7 Više od igre 1 0 0 1 0