XS
SM
MD
LG

Ko je favorit za osvajanje ''ušatog'' ?

Foto: UEFA.com

 

Iza nas je polovina prvih mečeva osmine finala u Ligi šampiona. Već sada se mogu naslutiti neke stvari i već sada se može govoriti o favoritima. 

Liverpul je već sada odradio odličan posao. Oni su u prvoj utakmici osmine finala savladali Inter sa 2-0 u gostima i faktički su već sada osigurali plasman u četvrtfinale. Ekipa Jirgena Klopa može biti veoma opasna. Realno, u prvenstvu teško mogu do titule a sigurni su za TOP4. To znači da neće morati da se troše mnogo u ligi a tu energiju mogu usmeriti na napad na novu titulu u Ligi šampiona. Najveći problem im može biti u defanzivi jer će sigurno mnogi koristiti Arnolda. Inter je to radio i Perišić ga je stalno probijao ali su štoperi bili koncentrisani pa nije bilo posledica. Međutim, to deluje da je najveća mana i opasnost za Liverpul u nastavku takmičenja.

Mančester Siti je deklasirao Sporting u Lisabonu i oni su sigurni učesnici četvrtfinala. U ligi su blizu toga da rutinski dođu do titule. Realno, kao i Liverpul, moguće da se neće mnogo trošiti oko lige u završnici sezone pa će zato biti ponovo među glavnim kandidatima za titulu u Ligi šampiona. Prošle sezone su stali u finalu a sada sigurno žele napraviti korak više. 

Bajern je takođe kandidat za završnicu ali su odigrali veoma loše protiv Salzburga u prvom meču i jedva su izvukli 1-1. Problem Bajerna je povreda Nojera jer on ekipi daje sigurnost a znači i u otvaranju napada. Opet, i oni se neće trošiti u ligi mnogo jer nemaju kokurenta pa bi mogli biti baš opasni u Ligi šampiona.

Više o favoritima za osvajanje ''ušatog'' pehara Lige šampiona možete pronaći u Aplikaciji za sportsko klađenje.

Čelsi brani titulu ali je veliko pitanje da li je mogu odbraniti. Lil bi trebali proći ali s obzirom na njihovu igru u poslednja dva-tri meseca, teško je očekivati da mogu do titule. Povrede Čilvela i Džejmsa su ih unazadile a Tuhel ne uspeva izvući maksimum od Lukakua. Atletiko je znao biti opasan prethodnih sezona ali deluje da je Simeone pročitan i da teško mogu mnogo. Isto vredi i za njihovog protivnika, ekipu Mančester Junajteda koji ima baš tešku sezonu sa vrlo malo dobrih partija.

Pariz i Real igraju u osmini finala i prvi duel dobio je minimalno Pariz. Pariz ima prejaku ekipu na papiru i taktički deluju dobro. Ne briljiraju igrom ali nije to toliko neophodno za uspeh. Poketino je sa Totenhemom na svoju taktičku genijalnost stigao do finala tako da niko ne sme Pariz otpisati. Real jeste lider u Španiji ali nekako ne deluju moćno kao ranije i deluje da previše zavise od Karima Benzeme.

Juventus može biti izuzetno opasan. Ako govorimo o glavnim favoritima, malo ko će reći da će Juventus uzeti Ligu šampiona. Ali niko ih ne sme otpisati pogotovo nakon dolaska Dušana Vlahovića. Viljareal bi trebali proći bez problema a nakon toga stvarno mogu mnogo. Ajaks je odigrao fenomenalno u grupnoj fazi a u osmini finala idu na Benfiku i biće favoriti za prolaz dalje. Igraju fenomenalno i mogli bi opet nekog favorita izbaciti u četvrtfinalu a niko ih neće lako proći.

Dakle, glavni kandidati za titulu u Ligi šampiona su Liverpul, Siti, Bajern i Pariz dok niko ne sme otpisati Juventus tek tako a Ajaks je spreman sigurno za još jednu sjajnu evropsku priču.