XS
SM
MD
LG

Vasa Micić odveo Efes na krov Evrope

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Anadolu Efesa novi su prvaci Evrope. Oni su u finalu savladali Barselonu sa 86-81.

Na početku se igralo dosta tvrdo i odbrane su dominirale. Dominirali su i centri jer su bili razigrani Šanl sa jende te Dejvis sa druge strane. U završnici prvog perioda Barsa je uhvatila dobar ritam te je dobila prvi period sa 22-15. Imala je Barsa i +10 na startu drugog perioda. Međutim,  Efes kreće igrati mnogo bolje u odbrani te se kroz odbranu vraća u igru. Slobodnim bacanjima Larkina, došli su do preokreta. Nakon poena Moermana imali su i sedam poena prednosti ali su na odmor otišlis a vodstvom 38-36.

Treći period Efes otvara sjajno. Zahvaljujući sjajnoj seriji Vase Micića krunisanom trojkom pod faulom, Efes je došao do +11. Higins je uspio sa svojih par poteza održati Barsu u životu te su na kraju sa sedam poena zaostatka ušli u poslednji period. Barsa je bolje otvorila poslednji period. Mirotić je konačno uhvatio ritam, Dejvis je bio borben a poenima Mirotića došli su do 69-69.

Micić je odbio nalet Barse trojkom ali je uzvratio Higins pod faulom. Potom je par dobrih poteza imao i Singlton a Micić je pogodio za 79-74. Higins je smanjio na 79-76 ali je Micić ponovo pogodio za 81-76. Dejvis je sa druge strane promašio trojku, Larkin pogodio bacanja za 83-76 i tu je priči bio kraj.

Vasa Micić predvodio je Efes sa 25 poena dok je Barsu predvodio Higins sa 23 poena.

Ovo je prva titula u istoriji za Efes.