XS
SM
MD
LG

EL: Meč karijere Singltona i odlični Micić i Simon, vodili Efes do F4

Foto: Euroleague.com

Košarkaši Efesa plasirali su se na završni turnir Evrolige. Efes je u majstorici savladao Real sa 88-83 te je sa 3-2 u pobjedama prošao dalje.

Efes je dobro otvorio meč. Zahvaljujući raspoloženom Singltonu, imali su pet poena prednosti. Ipak, Real je sredinom prvog perioda uhvatio dobar ritam, napravio preokret i dobio prvi period sa 21-18. Efes je igrao bolje u drugom periodu pa su poveli 31-27. Međutim, serijom 14-5, Real odlazi na odmor sa pet poena prednosti.

U trećem periodu, Efes je zaigrao neuporedivo bolje na oba kraja parketa. Uspjeli su napraviti preokret i doći do deset poena prednosti. Međutim, uporni Madriđani do kraja trećeg perioda prišli su na samo tri poena zaostatka. U poslednjem periodu gledali smo spektakularnu košarku sa dosta sjajnih poteza sa obje strane. Na 38 sekundi do kraja, Kruno Simon pogodio je tešku trojku za 83-80. Real je imao napad ali je Ljulj promašio trojku a sa druge strane Singlton je potvrdio pobjedu Efesa.

Kris Singlton vodio je Efes do pobjede sa 26 poena, Vasa Micić je imao 18 poena a Simon 17. Laprovitola je predvodio Real do pobjede sa 17 poena.

Efes će na završnom turniru igrati protiv CSKA.