XS
SM
MD
LG

Favoriti sigurni u kvalifikacijama za Adria tour

Foto: TSS

Kvalifikacioni turnir Adria tour u Beogradu u organizaciji Teniskog saveza Srbije stigao je do osmine finale i većina mečeva je riješeno u dva seta.

Prvo je u duelu domaćih tenisera Peđa Krstin savladao Pavla Daljeva sa 2:0 (6:4, 6:4), a zatim je Nemanja Malešević iz Bosne i Hercegovine napravio iznenađenje pošto je savladao 461. tenisera na ATP listi Marka Miladinovića sa 2:1 (6:2, 4:6, 7:6).Onda je Damir Džumhur sa 6:1, 6:0 trijumfovao protiv Luke Petrovića, dok je u duelu Nikola, Milojević sa 6:3, 6:3 savladao Čačića. Miljan Zekić je sa 6:3, 6:1 bio bolji od Petra Teodorovića, a Danilo Petrović je sa 6:0, 6:3 izbacio Borisa Butulije. Dueli između Ukrajinca Erika Vanshelboima i Milana Macure iz Srbije, te Marka Topa (Srbija) i Karlosa Gomeza Herere iz Španije su prekinuti zbog kiše.

U četvrtfinalu sutra se sastaju Džumhur – Zekić, Krstin – Topo/Herera, Malešević – Petrović, Milojević – Vanshelboim/Macura. Podsjećamo da će najbolji iz ovih kvalifikacija imati priliku da igra na završnom turniru gdje će pored Novaka Đokovića, Dominika Tima, Grigora Dimitrova, Saše Zvereva i drugih srpskih tenisera.