XS
SM
MD
LG

Kecmanović prvi na terenu

Srpski teniski "musketari" - Dejvis kup reprezentacija Srbije na zvaničnom žrebu

U gradu na Ibru teniska groznica nije kao 2015. godine kada se otvarala nova sportska dvorana i kada su prvi meč igrali teniseri Srbije i Hrvatske. Tadašnja „Nolemanija“ ostala je i do danas neprevaziđena. Teniseri Srbije su igrali potom još mečeva u Kraljevu i uvek su izazili kao pobednici, pa se to očekuje i ovog vikenda u plej of meču sa selekcijom Slovačke. Obavljen je i žreb u prisustvu velikog broja predstavnika „sedme sile“, dok je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić izvlačio loptice sa imenima tenisera koji će u petak na teren. Slučaj je hteo da Miomir Kecmanović za protivnika dobije Lukaša Klajna, dok će Dušan Lajović igrati protiv Aleksa Molčana.

Spreman sam, dobro se osećam, jako dobro sam počeo ovu godinu, dobro sam trenirao i u Kraljevu. Zaista sam optimista. Ne poznajem protivnika, mislim znam ga iz viđenja, ali nisam igrao protiv njega. Znam da više voli beton i mislim da mu ova podloga ne odgovara – naglasio je Miomir Kecmanović odmah posle žreba.

Ljubomir Kurhajc, koji je zamenio selektora Slovačkog tima Tibora Tota zbog bolesti, naglasio je da je žreb bio dobar za njegov tim, jer Klajn igra odlično. Na ovu opasku, naš reprezentativac je imao odgovor.

Ok, ako njima odgovara da gube u startu 1-0, meni je to super – zaključio je Kecmanović uz osmeh svih prisutnih u pres centru.

Dušan Lajović je takođe vrlo raspoložen i optimista. Njegov rival prvog dana je prvi reket Slovačke i dobro se poznaju.

Aleks Molčan i Dušan Lajović na žrebu

Igrali smo pre dve i po godine u Hambrugu. On je tada bio mlad, probijao se, ali sam ga pobedio. Verujem da ću to ponoviti i pred kraljevačkom publikom. Dobro smo radili, znamo šta znači igrati za Srbiju, teret je veliki kao i odgovornost, ali svi smo listo optimisti i daćemo sve za konačan uspeh – kaže Dušan Lajović.

Završnog dana ovog meča prvo će nastupiti dublovi. Srbiju će predstavljati Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić, dok su Slovaci na žrebu predstavili dubl Jozef Kovalek i Lukaš Pokorni. Ipak, samo deset minuta kasnije je usledila ispravka, pa je Pokornija zamenio Igor Zeleni.

Videli smo tu promenu, ali nama to ništa ne smeta niti utiče na nas. Znamo svoj cilj, jako sam zadovoljan kako su momci radili, kako su raspoloženi, zadovoljan sam atmosferom i ubeđen u naš uspeh. Cenim Slovački tim, znam da će biti velika borba, ali mi smo bolji u ovom trenutku i to ćemo pokazati nba terenu. Vidim da je bilo pitanja zašto Kecmanović, a ne Đere. Ne znam šta je ko od vas očekivao, ali ovo je naš izbor za ovaj meč, pa ćemo videti kako će sve izgledati u ovom susretu – napomenuo je Viktor Troicki, selektor naše Dejvis kup reprezentacije.

Teniseri Slovačke i Srbije na zvaničnom žrebu u sportskom hramu na desnoj obali Ibra

Zanimljivo da je poslednja singl pobeda protiv Slovačke delo Viktora Troickog,a i poslednja dub pobeda je delo našeg sadašnjeg selektora. Bilo je to 2008. godine u Bratislavi.

Nama je važan domaći teren. U Kraljevu imamo sve pobede, sjajno se osećamo kraj Ibra, posetili smo Dečije selo, manastir Žiča, ljudi nas ovde lepo dočekaju, podržavaju. Kada sam ja igrao u Kraljevu, dvora je bila puna i igrao sam kao u transu. Očekujem da i danas budu navijači uz nas, znači to ovim momcima, znači svima nama. Pozivam gledaoce da dođu u velikom broju i budu uz naše reprezentativce svim srcem. Vratićemo im dobrom igrom i pobedom – zaključio je Viktor Troicki.

U petak program počinje u 16 časova kaad će na teren Kecmanović i Klajn, posle njih Lajović i Molčan. U subotu na programu su prvo doblovi i tak susret počinje u 13 časova. Karte se od danas nalaze u prodaji i na blagajni dvorane po ceni od 500 dinara (dnevna karta).

SLOVACI SANjAJU IZNENAĐENjE

Slovačka Dejvis kup reprezentacija na žrebu u pred meč u Kraljevu

Bolesnog selektora Tibora Tota zamenio je Ljubomir Kurhajc koji je naglasio da je zadovoljan žrebom.

Igramo sa jakom selekcijom, jednom od najboljih na svetu. Odlično smo primljeni, ugošćeni, imali smo sve uslove za normalnu prioremu za ovaj meč. Haval a tome ljubaznim domaćinima. Ne plašimo se, imamo dobar raspored. Klajn je odlino igrao u Australiji i verujem da može da iznenadi. Uzdam se i u Molčana koji je naš najbolji igrač. Videćemo kako će biti, optimista sam u svakom slučaju – zaključio je Kurhajc.

Lukaš Klajn je lepim rečima govorio o svom rivalu i Srbiji kao protivniku.

I bez Novaka Đokovića, Srbija je favorit. Neće nam biti lako, ali neće ni njima. Spremni smo za veliku borbu i videćemo kako će sve izgledati. Nadam se da mogu da donesem prvi bod mojoj reprezentaciji – kaže Lukaš Klajn.

Prvi reket Slovaka Aleks Molčan takođe je svestan težine zadatka u Kraljevu.

Trojica tenisera Srbije su u samom teniskom vrhu, igraju dobar tenis i znam da će sa njima biti teško. Mi smo otpisani, ali smo došli da se borimo. I učinićemo sve da iskoristimo bilo koju šansu da slavimo. Lajović je odličan, verovatno još bolji kada igra kod kuće, ali pokušaću da iznenadim i da donesem trijumf mom timu – optimista je Molčan.