XS
SM
MD
LG

Teniski turnir za žene "Vrnjačka Banja Open 2024" opravdao očekivanja

Sa održanog Međunarodnog teniskog turnira ‚‚Vrnjačka Banja Open 2024'',foto D.Ivanović

Na terenima Teniskog kluba ’’AS-NS’’ u okviru Sportskog centra ’’Karović’’,održan je Međunarodni teniski turnir iz serije WTT 35 ’’Vrnjačka Banja Open 2024’’. Ovaj turnir podržala je i Opština Vrnjačka Banja,nagradni fond turnira bio je 25.000 dolara.

Prema rečima Nele Spasojević direktorke turnira, u kvalifikacijama je učestvovalo 48 igračica a u glavnom žrebu turnira bile su 32 teniserke. ’’Prvi nosilac turnira bila je Lena Lukas iz Hrvatske inače 249 teniserka na svetskoj rang listi, dok su najbolje rangirane srpske teniserke bile Lola Radivojević i Anja Stanković. Kanadska teniserka Carston Branstine je u singlu u finalu savladala našu Lolu Radivojević rezultatom 2:0 u setovima.

U kategoriji dublova turnir je osvojio srpski dubl par Natalija Senić i Ana Stanković.Turnir je bio uspešan i dobro posećen,želim ovom prilikom da se zahvalim Stevanu Karoviću vlasniku terena, koji je napravio inzvanredne uslove za odigravanje teniskih mečeva i opštini Vrnjačka Banja koja je podržala i pomogla održavanje ovog Međunarodnog ženskog turnira’’,izjavila nam je Nela Spasojević.