XS
SM
MD
LG

Nišlije po planu

Prolazak u četvrtfinale Kupa Srbije, za Radnički je bio imperativ, pa je shodno tome cilj ostvaren. Nišlije su pobedile ekipu Bačke rezultatom 2:0, golovima Pantelića i Đilasa, ali su do pobede nad Prvoligašem iz Bačke Palanke došli teže nego što su očekivali.

foto: FK Radnički Niš

Imali su domaći fudbaleri inicijativu tokom celog meča, stvarali šanse, ali u redovima niškog superligaša nije bilo raspoloženog strelca da prekrati muke malobrojnoj publici. U nekoliko navrata je Čumić ozlazio sam pred gol Bačke, Knežević i Haskić pokušavali udarcima iz daljine, ali na prvi gol se čekalo sve do 74. minuta.

Jednu dubinsku loptu u šesnaesterac je poslao Dejan Meleg, a Dušan Pantelić je za korak bio brži od svojih pratilaca i izglednu priliku pretvorio u gol.

Samo tri minuta kasnije u 77. minutu, neposredno što su ušli u igru, Stojanović i Đilas su postavili konačan rezultat. Saša Stojanović je sa ruba šesnaesterca pogodio u glavu Đilasa, koji ovakve prilike ne propušta, pa je golman gostiju Ćirić, morao u roku od tri minuta po drugi put da vadi loptu iz mreže.

Na taj način je Radnički overio plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, gde će nakon žrebanja zajedno sa Radnikom iz Surdulice, Inđijom, Čukaričkim i pobednicima susreta: Partizan-Spartak, Crvena zvezda-Mačva, Vojvodina-Sinđelić i Mladost (L)-TSC, 18. marta naredne godine pokušati da se izbori za polufinale ovog takmičenja.


Trener Radničkog Milorad Kosanović bio je zadovoljan nakon meča.

foto: FK radnički Niš

„Ja sam u najavi rekao da je Bačka mnogo bolji tim nego što to pokazuje tabela Prve lige Srbije. Težak meč smo odigrali, ali smo zasluženo pobedili. Igralo se po velikoj vrućini, kao da je avgust i to se osetilo. Imali smo u prvom poluvremenu dosta šansi da ranije rešimoutakmicu, nismo ih iskoristili, a oni su se dobro i organizovano branili. Raduje me naš pristup u nastavku. Nismo paničili, kvalitetno smo osvajali prostor i golovi koje smo dali bili su neminovnost. Idemo dalje, Kup ćemo sada da arhiviramo, čeka nas gostovanje Radu u Superligi i daćemo sve od sebe da i posle tog meča nastavimo pobednički niz“ - rekao je Kosanović.


RADNIČKI – BAČKA 2:0 (0:0)

Stadion „Čair“ Niš
Gledalaca oko 1000
Strelci: - 1:0 u 74. Pantelić, - 2:0 u 77. Đilas.
Žuti kartoni: Stevanović, Sulaka (Radnički)

RADNIČKI: Petrović, Nikolić (Miloradović), Stevanović, Sulaka, Lazar Đorđević, Bondarenko, Pantelić (Stojanović), Meleg, Knežević, Čumić (Đilas), Haskić.

BAČKA: Ćirić, Kostić, Vještica, Kukić, Marinković, Milovanović (Žakula), Marković (Obrenović), Stojanović, Milanov, Simić (Perić), Gajić.