XS
SM
MD
LG

Podela plena za dalju neizvesnost

Kao da je Čačana bilo više na terenu

Razumljivo je što treneri nisu želeli da komentarišu posle utakmice OFK Bečej 1918 – Borac sporni detalj iz 70. minuta, kada je poništen gol domaćinu. Jutro je pametnije od noći, kaže stara izreka, a posle pregledanog snimka spornog momenta derbija kraj Tise otklonjena je i najmanja dilema. Prvi pomoćnik Ivan Krstić učinio je „medveđu uslugu“ sudiji Milanu Iliću signalizirajući mu da je Avdić bio u ofsajd poziciji kad je u 70. minutu postigao pogodak izvanrednom parabolom iz punog trka. Bečejci su oštećeni, ne prvi put ove sezone, od strane sudija i sad su u ozbiljnom problemu oko očuvanja prvoligaškog statusa.

- Nismo zadovoljni osvojenim bodom, jer smo očekivali pobedu i mirniji nastavak borbe za očuvanje prvoligaškog statusa. Međutim, lošesmo ušli u utakmicu i već u trećem minutu posle naših grešaka primili gol. Kad je tako, pritisak raste i teško je bilo vratiti se. U nastavku smo povukli iz igre dvojicu defanzivaca, ubacili ofanzivce i dominirali, ali smo uspeli samo da izjednačimo. Ima li se u vidu da smo gubili, onda moram biti zadovoljan osvojenim bodom, ali ostaje žal, ponavljam, što nismo celim plenom olakšali sebi situaciju. Sada je pritisak veći, ali se nadam da ćemo odgovoriti zadatku pred nama, rekao nam je šef struke Bečejaca Dušan Bajić.

Čačani su pokazali drugačije lice u odnosu na gostovanje pre nešto više od mesec dana. Onda su u zadnjoj liniji igrali sa petoricom, a ostali su pripomagali defanzivcima i odbranili svoj gol. Sada su iznenadili sa trojicom napadača u početku utakmice, ali su se vremenom, pod pritiskom domaćina povukli ispred svog gola.

- Da je utakmica završena 0:0, bili bismo zadovoljni osvojenim bodom, ali kad smo imali vođstvo, ostaje žal što ganismo sačuvali. Zadovoljan sam kako smo igrali prvih dvadesetak minuta, a onda nas je rival pritisnuo. Bečejci su u nastavku promenili sistem igre i bilo je mnogo teže. Istina, nije bilo mnogo šansi, ali je valjalo sve izdržati. Čestitam i jednima i drugima na borbenosti, jer je taj segment bio najjači tokom utakmice, dodao je trener Čačana Vladimir Stanisavljević.

Tako je i treća međusobna utakmica ove sezone završena bez pobednika. Oba rivala do kraja igraju dva puta kod kuće i u gostima, a stiče se utisak da „zebre sa Morave“ imaju nešto lakše suparnike, jer će igrati sa tri kluba slabije plasirana od njih, a momci sa Tise sa trilingom iznad njih na tabeli.


Trajal 1 : 0 Bečej 1918
Teleoptik 2 : 2 Sloboda
OFK Žarkovo 0 : 1 Budućnost
Borac 3 : 1 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 37 13 9 15 32
2 Trajal 37 15 7 15 32
3 OFK Žarkovo 37 14 9 14 31
4 Borac 37 10 9 18 27
5 Bečej 1918 37 12 8 17 26
6 Novi Pazar 37 7 8 22 21
7 Teleoptik 37 7 10 20 18
8 Sloboda 37 6 8 23 16