XS
SM
MD
LG

Derbi 33. kola plej auta prvoligaškog karavana igra se kraj Tise

Marko Živkov se nada da danas neće imati mnogo posla

Imajući u vidu raspored aktuelnog 33. kola prvoligaškog karavana, derbi plej auta igra se u nedelju kraj Tise. Za Bečejce bi to mogla da bude „meč lopta“. Jer, pobedom bi bodovno umakli rivalima iz donjeg doma i mirnije bi ušli u završnicu sezone. U protivnom...

- Gotovo da se čitava sezona slila u narednu utakmicu. Toliko je važan okršaj sa Čačanima. Više nije bitno zašto se došlo u ovakvu situaciju, već kako da se podignute glave obratimo navijačima posle utakmice. Neće biti lako, jer imamo, uz psihološki teret, i kadrovskih problema. Za Žikovića je sezona završena, a zbog povrede ni na Kragovića ne možemo da računamo, dok Aleksić pauzira zbog kartona. Ohrabrenje je na neki način izdanje u polju protiv Slobode u Užicu. Možda smo i najbolje odigrali, ali nas i dalje muči realizacija. Popravimo li taj segment igre u završnici sezone, onda će stvari doći na svoje mesto. Prva i prava prilika za to je utakmica sa Čačanima, jasan je šef struke Bečejaca Dušan Bajić.

Brojne generacije „romantičara sa Tise“ i „zebri sa Morave“ odmerile su snagu uposlednjih četvrt veka. Bečejci su u ukupnom saldu bolji, jer su osam puta pobedili,četiri okršaja su završena nerešeno, a dva puta su Čačani bili uspešniji, uz gol razliku 22:12 za današnjeg domaćina. Međutim, aktuelna generacija je oba susreta odigrala nerešeno. Jesenas je kraj Morave bilo 1:1, a pre neštoviše od mesecdana kraj Tise 0:0.

Bod u Užicu je bio rođendanski poklon Nemanji Laziću. A malo je nedostajalo da vezista Bečejaca, inače rođeni Užičanin, ostane bez poklona. Prvo se Čedomir Tomčić u nadoknadi vremena pobrinuo da se dođe do njega, a posle toga je golman Marko Živkov fenomenalnom intervencijom spasao svoju mrežu i zadržao poklon.

- Nemamo izbora. Razmišljamo samo o pobedi. Ko tako ne misli, bolje i da ne oblači dres. Naravno, ne smemo srljati grlom u jagode, ali agresivnost nam mora biti jača strana sa što manje grešaka na sredini terena. Pomoć sa tribina će biti dodatni stimulans da u utakmici sezone slavimo zajedno sa našim navijačima, iskren je čuvar mreže Bečejaca Marko Živkov.

Znajući da su Bečejci u prvoj utakmici plej auta izgubili pred svojim navijačima od Novog Pazara, da su u sredu igrali nerešeno kraj Đetinje, po zakonu verovatnoće sada se očekuje pobeda. Derbi kraj Tise igra se od 16 sati i svi putevi iskrenih prijatelja sporta u nedelju po podne vode ka Gradskom stadionu.


Trajal 1 : 0 Bečej 1918
Teleoptik 2 : 2 Sloboda
OFK Žarkovo 0 : 1 Budućnost
Borac 3 : 1 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 37 13 9 15 32
2 Trajal 37 15 7 15 32
3 OFK Žarkovo 37 14 9 14 31
4 Borac 37 10 9 18 27
5 Bečej 1918 37 12 8 17 26
6 Novi Pazar 37 7 8 22 21
7 Teleoptik 37 7 10 20 18
8 Sloboda 37 6 8 23 16