XS
SM
MD
LG

Bečejci, ipak, nisu uspeli da zadrže prvoligaški status

Iduće sezone na Gradskom stadionu kraj Tise opet će igrati srpskoligaši

Nekoliko minuta nedostajalo je Bečejcima da ostanu neporaženi u Kruševcu, čime bi zadržali prvoligaški status i ispunili ovosezonski cilj. Međutim, jedna fudbalska glupost srušila je nadu. Iako je imao mogućnost da prekršajem spreči napad  domaćina nekoliko metara van kaznenog prostora, Lazić je to uradio u njemu i sudiji nije ostalo ništa drugo do dadosudi najstrožu kaznu, koju je iskusni Jovanović pretvorio u pogodak.

- Bili smo bolji rival, kao i pre dva meseca u ligaškom delu prvenstva, alismo tada dali gol o igrali nerešeno1:1. Sada nam je nedostajao gol, a u listu strelaca mogli su da se upišu Bajić, Dabižljević, Dražić, Tomčić... Ponavljam, morali smo da damo gol, da bi sebi mogli da dozvolimo onakvu glupost,da par minuta pre kraja poklonimo domaćinu penal. Žao mi je igrača, pružili su maksimum, ali... Očito da nam je nedostajao gol igrač. Toliko smo šansi stvarili kroz igru, ali nije bilo završnog udarca. Samo smo u Kragujevcu izgubili sa dva gola razlike, svi ostali porazi su samo s golom. Sve to kazuje da smo mnogo ranije mogli da obezbedimo opstanak, ali... pun je sportskog gneva kormilar potonulog bečejskog broda Dušan Bajić.

Zimus su se svi u klubu ponosili prodajom golgetera Mladena Kovačevića u Kinu, jer je to bio odličan poslovni potez, ali se pokazalo sportski pogrešan, pošto nije angažovana adekvatna zamena. Selekcija je bila bolja nego letos, ali nedovoljna da nadomesti odsustvo golgetera i sezona je propala. Samo 12 golova na 15 odigranih utakmica ove godine, po pola u osam ligaških i sedam plej auta, je premalo. Istina je da je isto toliko i primljeno, ali do pobeda i bodova se stiže tako što se u mreži rivala mora naći više golova nego u svojoj.

Ali, glavu gore. Nije propast sveta. Pogotovo što je u poslednje vreme bilo i nekih, najblaže rečeno, sumnjivih rabota na prvoligaškim terenima. Bečejci su tokom plej auta na svojoj koži osetili sudijske nepravde u okršajima sa Novim Pazarom, koji je, ruku na srce, bio bolji rival na terenu, ali u 88. minutu, kod rezultata 1:2, nije dosuđen očigledan jedanasterac za Bečej. U utakmici sa čačanskim Borcem, opet kraj Tise, poništen je regularan pogodak Avdića i na taj način su Čačani ostali, i opstali, u trci za opstanak. Iz svega valja izvući iskustvo. Vremena do nove sezone ima na pretek. Ljudski je pasti, a samo hrabri uspevaju da ustanu. Nadamo se da takvih ima u bečejskom fudbalu.


Trajal 1 : 0 Bečej 1918
Teleoptik 2 : 2 Sloboda
OFK Žarkovo 0 : 1 Budućnost
Borac 3 : 1 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 37 13 9 15 32
2 Trajal 37 15 7 15 32
3 OFK Žarkovo 37 14 9 14 31
4 Borac 37 10 9 18 27
5 Bečej 1918 37 12 8 17 26
6 Novi Pazar 37 7 8 22 21
7 Teleoptik 37 7 10 20 18
8 Sloboda 37 6 8 23 16