XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Slogi ni penal ne pomaže

Kapiten Sloge Dragoljub Anđelković pred golom OFK MIhajlovca Foto: G. Šljivić

Fudbaleri kraljevačke Sloge nisu uspeli da prekinu niz bez pobede u srpskoligaÅ”kom druÅ”tvu. "Beli" čekaju na trijumf u prvenstvenim utakmicama od 14. maja kada su u Kraljevu pobedili Mladi radnik 1926 iz Požarevca. Činilo se da će Kraljevčani uspeti protiv borbenog Mihajlovca da stignu do tri boda, ali sve je ostalo samo na nadama. Slogi nije bio dovoljan ni jedanaesterac da pobedi! Domaći su počeli odlučno, u 6. minutu posle prodora ToÅ”kovića, Veljović je imao veliku Å”ansu, ali je mladi Đorđević odbranio. Posle toga gledali smo jalove napade domaćih i retke pokuÅ”aje gostiju da učine neÅ”to viÅ”e na polovini domaćih.

Ā 

U nastavku, strateg OFK Mihajlovca, iskusni Dragan Đorđević izvrÅ”io je odmah tri izmene, ali je Sloga pre doÅ”la do prilike za gol. I to kakve, Anđelković je odlično prihvatio pas iz dubine krenuo sam ka golu, na tacni poslužio ToÅ”kovića koji je sa metar prebacio prazan gol. Nedugo zatim, posle centarÅ”uta novajlije Panića, Anđelković Å”utira glavom, vratar Ćirić refleksno reaguje, lopta pogađa prečku, pa gol liniju i odbija se golmanu gostiju u ruke. Usledio je period kada se najmanje igrao fudbal, česti prekidi, koÅ”kanja, žuti kartoni, izmene... Sve je konačno prekinula akcija domaćih, Anđelković je krenuo sam ka golu, ali u odsudnom trenutku se nije najbolje snaÅ”ao, Å”ansa je propala,a vođa navale "belih" se povredio i morao van igre. Napadali su Kraljevčani, tražili reÅ”enje, ali bez rezultata. Onda, u samom finiÅ”u meča, posle prekrÅ”aja nad danas odličnim Todorićem, arbitar Balinovac je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Veljović čiji je Å”ut Ćirić odbranio i bilo je jasno da ni ovoga puta Sloga ne može do pobede. Sloga dovodi nove igrače, danas su debitovali odlični Luka Luković i Nemanja Panić, kažu u klubu biće joÅ” pojačanja, ali očigledno da je potrebno vreme da bi se sve kockice složile.

Sloga joÅ” čeka na trijumf u prvenstvenim susretima - duel Filipa Sekulića sa igračem OFK Mihajlovca Foto: G. Å ljivić

SLOGA (KV) ā€“ OFK MIHAJLOVAC 0 ā€“ 0

Grdaski stadion u Kraljevu Gledalaca: 300 Sudija: Milan Balinovac (Ub) 6 Žuti kartoni: Grujičić, Gočobija, Veljović, Sekulić, trener Kalinić (Sloga), Spajić, Zjača, Bajčić, Matijević, trener Đorđević (OFK Mihajlovac) Crveni karton: Milosavljević (OFK Mihajlovac) u 90. minutu.Ā Igrač utakmice: Nikola Todorić (Sloga) 7.

SLOGA: Grujičić 6,5, Gudurić 6,5, Denić 6 (Luković 7), Gočobija 6,5, Todorić 7, ToÅ”ković 6 (Panić 6), Veljović 6, Anđelković 6,5 (Serdarević -), MarkiÅ” 6,5, Budai 6,5, Sekulić 6,5.

OFK MIHAJLOVAC: Đorđević 6,5 (Ćirić 7), Milosavljević 6, Marjanović 6, Jovanović 6, A. Lukić 6, L. Lukić 6 (Rajković 6), Kos 6,5 (Angeleski -), Spajić 6,5, Zjača 6 (Bajčić 6), Todorović 6 (Kuzmanović 6,5), Matijević 6.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Zapad Sloga (K) OFK Mihajlovac
Međusobne utakmice
2022-2023
12.03
14:30
OFK Mihajlovac
Sloga (K)
0
1
31.08
16:30
Sloga (K)
OFK Mihajlovac
0
0

2019-2020
20.10
14:30
Proleter Mihajlovac
Sloga (K)
1
3

Uporedni rezultati

Sloga (K)
 
OFK Mihajlovac
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
3 (1) Broj utakmica 3 (2)
2 (0) Broj pobeda 0 (0)
1 (1) Broj nereŔenih 1 (0)
0 (0) Broj poraza 2 (2)
4 (0) Dati poeni 1 (1)
1 (0) Primljeni poeni 4 (4)
+3 (0) gol razlika na utakmicama -3 (-3)
66% (0%) UspeŔnost 0% (0%)
Nema rezultata