XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Timok i Rad podelili bodove pod Kraljevicom

26.09.2021 temporadio.rs

Na Gradskom stadionu u Zaječaru, po idealnom vremenu za igru, danas su odmerili snage fudbaleri domaćeg Timoka i dojučeraÅ”njeg superligaÅ”a Rada u 9. kolu Prve lige Srbije. Nedeljno popodne izmamilo je oko 800 ljubitelja fudbala a u Zaječar je doÅ”lo i 20-tak navijača Rada koji su na momente bili znatno glasniji od Timokovih popularnih ā€œotrovaā€. I danas su zaječarci, kao i u prethodnim mečevima na svom terenu, krenuli snažno i ofanzivno a kako je odmicala utakmica tempo je padao.

Ā 

Prvu pravu priliku na meču imali su igrači Timoka preko Marka Milenkovića koji je snažno Å”utirao sa 20-tak metara u okvir gola ali mladi Nikola Đurković, golman Rada je odlično intervenisao. Trener Vojkan Rajčić je već u 15. minutu bio primoran da izvrÅ”i prvu izmenu jer se povredio Marko Golubović, najveće ovogodiÅ”nje pojačanje Timoka, a umesto njega na teren je izaÅ”ao iskusni Ivica Jovanović. U 23. minutu Å”ut Ivana Dragićevića sa ivice Å”esnaesterca pod prečku ponovo brani golman Rada. Gosti sa Banjice su uzvratili u dva navrata 36. i 38. minutu ali su udarci Bogdana Mandića bili lak plen za kapitena Timoka Aleksandra Jovanovića.

Igrao se 41. minut kada je aut, kao nogom, izveo Ivan Božović u srce Å”esnaesterca, Ivica Jovanović je glavom skrenuo do Ivana Dragićevića koji takođe glavom Å”alje loptu u mrežu za 1:0 i veliku radost zaječaraca pod Kraljevicom. Svi su mislili da će se ovim rezultatom otići na odmor ali u trenutku kada je četvrti sudija Stefan Đokić pokazao da će se igrati joÅ” jedan minut nadoknade, brzonogi Stefan Milosavljević je ukrao loptu desnom beku Timoka Marku Cvetkoviću, probio po levoj strani i dodao do Bogdana Mandića koji sa peterca Å”alje loptu u mrežu za izjednačenje 1:1.

U drugom poluvremenu umesto Nenada Kačara u redove Timoka na poziciji desnog krila uÅ”ao je tamnoputi nigerijac Nnaji Kingsley Chukwuebuka koji je odmah napravio vidnu razliku. U 47. minutu sam je proÅ”ao po desnoj strani predriblao dva-tri igrača Rada uÅ”ao u Å”esnaesterac i Å”utirao, lopta se odbila do najboljeg strelca zaječaraca Ivana Dragićevića koji sa pet-Å”est metara na prazan gol Å”utira levom nogom visoko preko prečke. Propala je najizglednija Å”ansa za novo vođstvo domaćih fudbalera. U narednom napadu joÅ” jedna prinudna izmena, nakon samo 9 minuta na terenu nigerijac Nnaji Kingsley Chukwuebuka se povredio a umesto njega je uÅ”ao Igor Pantić. Do poslednjeg sudijskog zvižduka se niÅ”ta značajnije nije dogodilo jer je znatno pao ā€œtempoā€ igre. JoÅ” nekolicina domaćih fudbalera se povredilo do kraja utakmice u nekim bezazlenim startovima Å”to govori da i posle 8 odigranih kola puleni Vojkana Rajčića nisu najspremniji za svih 90 minuta. Igrači Rada su od 70. minuta konstantno napadali, pokazavÅ”i veću želju za pobedom.

TIMOK 1919 ā€“ RAD 1:1 (1:1)

ZAJEČAR:Ā Gradski stadion pod Kraljevicom. Gledalaca: 800. Glavni sudija Aleksandar Lukić (Valjevo), pomoćnici Milan PeÅ”ović (Kraljevo) i Ilija Novaković (Guča). Strelci: Ivan Dragićević u 41. minutu (Timok 1919) i Bogdan Mandić u 45. minutu (Rad). Žuti kartoni: Nenad Kačar, Ivica Jovanović, MiloÅ” Cvetković (Timok 1919) i Danilo Bacanović (Rad)

TIMOK 1919:Ā A. Jovanović, Marko Cvetković (Anđelović), Dragićević, Kačar (Nnaji Kingsley ā€“ Pantić), Božović, Blagojević, Milenković, RoÅ”ević, MiloÅ” Cvetković, Golubović (I. Jovanović), Mitrović.
RAD:Ā Äurković, Stević,Vučićević, Molisavljević,Gojković, Mrđa (Bacanović), Đurđević, Mandić (Nović), Radivojević, GaÅ”ić (Stanojević), Zeljajić (Blažić).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Timok 1919 Rad
MiloÅ” Jovanović i joÅ” 6 korisnika su tipovali utakmicu