XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Zvezda preko IMT-a do polufinala Kupa Srbije!
30.03.2021 mojacrvenazvezda.net

Crvena zvezda se plasirala u polufinale Kupa Srbije u fudbalu, pobedivÅ”i ekipu IMT-a rezultatom 3:0. Iako rezultat oslikava rutinsku pobedu, moramo odati priznanje gostujućem timu na hrabroj igri i solidnom broju stvorenih prilika pred naÅ”im golom. Strelci za crveno-bele bili su Falćineli, Katai i Falko, kome je ovo bio prvi pogodak u naÅ”em dresu.

Ā 

Za prvu zvaničnu utakmicu između Crvene zvezde i IMT-a, Stanković je u najvećoj meri održao reč datu na konferenciji, te je zaista poslao prilično jak sastav u četvrtfinalu kupa. Ovaj meč bila je idealna prilika da se nedavno oporavljeni trio vrati u takmičarski ritam, a radi se o Italijanima Falku i Falćineliju, kao i Seku Sanogou.
I u sastavu Nenada Jandrića videli smo dvojicu naÅ”ih igrača, na pozajmici, a to su bili golman Andrija Katić i ofanzivac Vladimir Lučić.

Prva prava akcija i prvi pogodak viđeni su već u četvrtom minutu susreta. Kombinovali su crveno-beli na levoj strani terena, a zavrÅ”ni pas, odnosno idealan centarÅ”ut, uputio je Rodić. Tu ā€žkifluā€œ sjajno je ispratio Falćineli, pa je trzajem glavom iz ne baÅ” lake pozicije doveo naÅ” tim u prednost od 1:0.

Samo minut kasnije lako je prednost mogla biti duplirana. Falko je dobio loptu kroz sredinu, pa je idealno prosledio dalje ka Srniću. NekadaÅ”nje Zvezdino dete je pokuÅ”alo iz prve, iz poluokreta, ali relativno traljav Å”ut je otiÅ”ao pored gola. Ekipa IMT-a uzvratila je istom merom već u 7. minutu susreta. Nakon kornera sa desne strane, na Å”est metara, poprilično neometan pokuÅ”ao je Stamenić, ali je pogodio odlično postavljenog Popovića u noge.Ā  Tri velike prilike videli smo u prvih sedam minuta susreta, od kojih je, na sreću jedna bila pretvorena u pogodak na pravoj strani.

U desetom minutu susreta imali smo prvu priliku i iz prekida. Iz idealne pozicije, sa oko 18-19 metara Å”utirao je Katai, lopta je okrznula stativu bližeg Katićevog ugla, ali nedovoljno da spreči najgore po IMT. Crvena zvezda je povela 2:0.

Drugu stopostotnu Å”ansu u uvodu meča gosti su imali u 16. minutu. U centru pažnje bio je naÅ” omladinac Lučić, koji je na poklon dobio loptu od neodlučnih Rodića i Degeneka, ali umesto da lako savlada Popovića pogađa samo spoljni deo mreže. Druga ozbiljna dekoncentracija naÅ”ih defanzivaca na danaÅ”njem meču. Nisu proÅ”la dva minuta, kada su ā€žplaviā€œ stvorili novu priliku pred naÅ”im golom. Sa desne strane je Zorić dobio sjajnu povratnu loptu, naleteo je na nju iz punog trka i sa 12-13 metara pogodio samo Popovića.

Nije Zvezda ostala ā€žnemaā€œ na sve Å”to se događalo u njenom Å”esnaestercu, pa je imala novu priliku iz slobodnog udarca. Slična situacija kao Kataijeva iz 10. samo sa suprotne strane, poverena je Falku. Italijan je Å”utirao loÅ”e, preko gola.

Ipak, u 21. minutu Falko se i viÅ”e nego iskupio za taj slabo izvedeni prekid. Fantastičan napad poveo je golman Popović odličnim pasom ka sredini terena. Od Falćinelija lopta odlazi do Kataija, koji izbacuje Ivanića po levoj strani. Iz prve je Mirko, kao na tacni uposlio Falka, koji istim manirom Å”utira i pogađa malu mrežu kraj desne stative za ogromnih 3:0. Bio je to prvi gol Filipa Falka u crveno-belom dresu.

Koliko god pogubno po goste delovao rezultat iz prvih 20 minuta, oni nisu odustajali od hrabre igre. Često, prilično često je lopta bila na naÅ”oj polovini i čak pet kornera su izveli u tom periodu. Da to nisu bili samo jalovi napadi pokazale su i tri gorenavedene prilike iz tog dela meča. Ipak, sreća a ni znanje nisu bili na njihovoj strani, pa je apsolutno svaki od ta tri promaÅ”aja Zvezda skupo naplatila.

Novo uzbuđenje pred Katićevim golom videli smo u 27. minutu. Čini se da je Ivanić poslao lob pas u prostor ka Srniću. Bila je to trka naÅ”eg krila i golmana gostiju, koju je za delić sekunde dobio mladi čuvar mreže i ā€žza dlakuā€œ izbio loptu ispred Srnića kome bi, u suprotnom, ostao prazan gol.

Napadala je Zvezda u nastavku, a gosti kao da su se malo umorili, pa je težiÅ”te igre bilo isključivo na njihovoj polovini. Od prilika beležimo pokuÅ”aje Milunovića iz 32. (izblokiran pokuÅ”aj glavom) i 35. minuta (izblokiran pokuÅ”aj nogom). Tada je Stanković na opÅ”te iznenađenje i promenio formaciju, upravo izvođenjem Milunovića (povreda miÅ”ića), a uvođenjem Veljka Nikolića.

Četvrtu priliku za goste propustio je GliÅ”ić u 35. minutu, kada je na pas Lučića sa desne strane pokuÅ”ao spoljnim delom kopačke da matira Popovića. Uspeo je da ga ostavio nepomičnog, ali je njegov Å”ut srećom otiÅ”ao malo pored leve stative. I minut kasnije gosti su izveli ozbiljan napad, a čini se da je isti igrač iz iste pozicije pokuÅ”ao, s tim Å”to je tad bio odlično izblokiran. Retko koji tim je za jedno poluvreme napravio toliko ozbiljnih situacija pred naÅ”im golom. Opao je tempo u poslednjih desetak minuta poluvremena, Å”to je opet dozvolilo gostima da osujete naÅ”e atake i prebace loptu u naÅ” deo terena.

Veoma hrabra ekipa IMT-a doŔla je na naŔ stadion da se nadigrava, da pokuŔa da napadne, uprkos oreolu apsolutnog autsajdera. Izveli su Ŕest kornera, stvorili četiri ozbiljne prilike, ali je rezultat bio 3:0 za nas. Crveno-beli su svoje prilike koristili, dok gosti nisu imali dovoljno koncentracije u zavrŔnici, pa ruku na srce rezultat iz prvih 45 minuta i nije bio toliko realan. Statistika kaže da je bilo 5:5 u Ŕutevima, 2:6 u kornerima (u korist gostiju). KoŔarkaŔkim terminom rečeno, naŔi momci su imali 60% Ŕuta iz igre.

Na poluvremenu je Stanković izvrÅ”io dve izmene ā€“ Sanoga i Falka zamenili su Vukanović i Petrović. U prvom minutu nastavka, baÅ” je Vukanović bio u prilici da zatrese mrežu nakon kornera Aleksandra Kataija. Sa pet metara, ipak nije uspeo da zakači loptu i povisi rezultat u naÅ”u korist.

Prvu priliku u drugom delu gosti su imali u 54. minutu. Odličan dupli pas odigrali su Kijevčanin i GliÅ”ić u naÅ”em kaznenom prostoru, ali je Popović ā€žuÅ”aoā€œ u Å”ut GliÅ”iću pa je od svega gostujući igrač dobio samo korner.

Dobrano se smirila igra u drugih 45 minuta, naÅ”i igrači su izgleda bili poprilično zadovoljni stečenom prednoŔću, dok su gosti i dalje pokuÅ”avali da održe sveopÅ”te solidan utisak danaÅ”njeg izdanja.

U 61. minutu Kijevčanina je zamenio Ilić. To je bila ujedno i prva izmena kod gostiju. Minut nakon toga zabeležili smo konačno i pokuÅ”aj naÅ”ih igrača. Kontranapad je poveo Katai, uposlio Falćinelija na levoj strani, koji je u situaciji jedan na jedan izbacio svog čuvara, potom gađao suprotan ugao, ali dobrih metar pored gola. Trgla se malo Zvezda u tim trenucima, najpre je Katai imao fenomenalan solo prodor, ali kada je trebalo da doda loptu nekom od slobodnih saigrača, reÅ”io je da akciju zavrÅ”i sam i samo uspeo dodatno sebi da zakomplikuje posao. U sledećem napadu IMT-a, dobili smo joÅ” jednu loptu i veliku Å”ansu na poklon. Tada je Katai ipak uposlio usamljenog Falćinelija, koji je imao svo vreme ovoga sveta da Å”utira, ali je iz njemu poznatog razloga reÅ”io da se poigrava, dribla i na kraju sve uprska. Ispostavilo se da se poigravao samo sa živcima navijača i pre svih Dejana Stankovića koji ga je u sledećem minutu zamenio. IzaÅ”ao je joÅ” i Katai, a uÅ”li su Pavkov i Bakajoko. Sa druge strane, umesto Lazovića i Stamenića, gledali smo Fofanu i Todorovića.

Nisu samo Katai i Falćineli bili nekako nonÅ”alantni u zavrÅ”nici (Å”to je iznad spomenuto), to smo nažalost danas malo čeŔće gledali od naÅ”ih igrača nakon tog 21. minuta i trećeg pogotka. Jasno je da je rezultat bio i viÅ”e nego zadovoljavajuć, jasno je da je posao obavljen već na samom startu meča, ali ostaje taj gorak ukus bespotrebnog poigravanja naÅ”ih igrača, Å”to u napadu, Å”to u odbrani. To lako može da se vrati, onda kada nikako ne bi trebalo.

U 78. minutu sa gostujuće strane Lučića i Stefanovića menjaju Purić i Aćimović. U istom minutu videli smo joÅ” jednu dobru situaciju za IMT. Nakon odbijene lopte da ivicu Å”esnaesterca fantastično je Å”utirao Todorović iz prve, ali je Popović izvadio već viđenu loptu u mreži. I nakon tog kornera, isti igrač je pokuÅ”ao volejem, ali ovaj put visoko iznad prečke.

Novu priliku, odnosno prvu iz prekida, gosti su imali u 83. minutu. Iz idealne pozicije za Å”ut iz slobodnog udarca pokuÅ”ao je GliÅ”ić, ali je lopta prohujala malo iznad prečke naÅ”eg gola.

Tek u 86. pokÅ”ava i naÅ” tim preko Pavkova. Å utirao je sa distance, ali se istakao naÅ” golman na pozajmici, Katić.

Dvadeset minuta igre Crvene zvezde, onako kako to najbolje zna i 70 minuta odmora. Uprkos ubedljivoj pobedi, u dobrom delu susreta IMT je pokazao daleko viÅ”e želje i borbenosti od naÅ”ih igrača. Mnogo dekoncentracije, mnogo nonÅ”alantnosti i nezainteresovanosti videli smo u tih 70 minuta, pa je pravo čudo kako gost nije makar ublažio poraz. Ipak, koliko god pokuÅ”ali da kritikujemo pojedine segmente u igri i pojedina izdanja, rezultat i cilj su ostvareni. Nekoliko oporavljenih igrača je vraćeno u protokol, igralo je par mladih igrača iako za kup to nije obaveza, pa kada se sve uzme u obzir uz reprezentativnu pauzu, možda i možemo donekle da nađemo opravdanje u velikom padu u igri. Makar donekle.

U polufinalu nas čeka jedan od narednih timova: Vojvodina, Partizan ili Radnik.


Beograd ā€“ ā€žRajko Mitićā€œ.Ā Sudija: Pavle Tomoć. Pomoćnici: Matija OlajoÅ” Nađ i Atila Harmat.Ā Å½utiĀ kartoni: Crveni kartoni: ā€“ Strelci: 1:0 Falćineli (4. minut), 2:0 Katai (10. minut), 3:0 Falko (21. minut)

CRVENA ZVEZDA: Popović, Gobeljić, Milunović (od 36. Nikolić), Degenek, Rodić, Sanogo (od 46. Vukanović), Srnić, Falko (od 46. Petrović), Katai, Ivanić, Falćineli (od 68. Pavkov). Trener: Dejan Stanković

IMT: Katić, VukaÅ”inović, Damjanović, Marković, Zorić, Stefanović (od 78. Purić), GliÅ”ić, Kijevčanin (od 61. Ilić), Stamenić (od 69. Fofana), Lazović (od 69. Todorović), Lučić (od 78. Aćimović). Trener: NebojÅ”a Jandrić

Kup Srbije Kup Srbije Kup Srbije Crvena zvezda IMT
Međusobne utakmice
2023-2024
03.04
19:00
Crvena zvezda
IMT
2
0
IMT
28.10
18:30
IMT
Crvena zvezda
1
2
IMT

2020-2021
30.03
18:00
Crvena zvezda
IMT
3
0
IMT

Uporedni rezultati

Crvena zvezda
 
IMT
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
3 (2) Broj utakmica 3 (1)
3 (2) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 3 (1)
7 (5) Dati poeni 1 (1)
1 (0) Primljeni poeni 7 (2)
+6 (+5) gol razlika na utakmicama -6 (-1)
100% (100%) UspeŔnost 0% (0%)
Nema rezultata