XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Het-trik Dragićevića za 23. pobedu Timoka

17.04.2021 temporadio.rs

Danas je na Gradskom stadionu u Zaječaru lider na tabeli Srpske lige Istok Timok 1919 savladao poslednjeplasirani Moravac Orion rezultatom 3:0 (1:0). JoÅ” jednom su se zaječarci uverili da je najtežeĀ dobiti unapredĀ dobijene utakmice. Sve do 22. minuta domaći su pokuÅ”avali da probiju bedem podmlađene ekipe iz MrÅ”tana koja je u startnoj postavi imala čak osam bonus igrača. Nemanja Lapčević je lepo probio sa leve strane i uÅ”ao u Å”esnaesterac gostiji gde je oboren a sudija Nikola Ničić iz Vranja se nije dvoumio da pokaže na belu tačku. Najbolji strelac Timoka Ivan Drgićević je bio siguran izvođač i doveo svoj tim u vođstvo. Nakon pola sata igre zapretili su i igrači Moravca preko Mladena Ćirića koji je sa svoje polovine krenuo u napad i promeÅ”ao odbranu Timoka ali ga je zaustavio Veljko Ranđelović na ivici Å”esnaesterca. PokuÅ”avali su ā€œbeli labudoviā€ da povećaju prednost ali Å”utevi MiloÅ”a RoÅ”evića u 40. i 43. minutu nisu bili precizni.

Ā 

U drugom poluvremenu su igrači Timoka zaigrali povezanije tako da je u 73. minutu na centarÅ”ut Marka Cvetkovića centarfor Ivan Dragićević glavom sa peterca smestio loptu iza leđa golmana Marka Kocića. U 78. minutu Igor Pantić je izveo korner sa desne strane, UroÅ” Nikolić je sa druge stative vratio loptu do Dragićevića koji se treći put upisuje u strelce za konačnu pobedu Timoka od 3:0. Ovaj meč je obeležila i jedna neprijatna situacija kada je tri minuta pre kraja golman Kocić izvukao deblji kraj u sudaru sa UroÅ”em Nikolićem koji je nakon toga dobio direktan crveni karton.

Ivan Dragićević FK Timok 1919

TIMOK 1919 ā€“ MORAVAC ORION 3:0 (1:0)

Gradski stadion u Zaječaru. Igrano bez prisustva publike. Sudija Nikola Ničić iz Vranja, pomoćnici MiloÅ” Mitić i Antonije Pehčevski iz Surdulice. Strelac: Ivan Dragićević u 26, 73 i 78. minutu za Timok 1919. Žuti kartoni: Nemanaja Lapčević, Marko Ristić (Timok 1919), DuÅ”an Lepojević i Mladen Ćirić (Moravac Orion). Crveni karton: UroÅ” Nikolić (Timok 1919).

TIMOK 1919:Ā Joksimović, Marko Cvetković (Todorović), Milić, MiloÅ” Cvetković, Dragićević, RoÅ”ević, U. Nikolić, Trifunov, Lapčević (M. Ristić), M. Nikolić (N. Ristić), Ranđelović (Pantić).
MORAVAC ORION:Ā Kocić, Jovanović, Batijarević, Đorđević, Lepojević, Cekić, Stanojković, Ćirić, Đorđević, Stevanović (Marinković), Stefanović

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Timok 1919 Moravac Orion
Zoki66 i joÅ” 7 korisnika su tipovali utakmicu