XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Sudija pokvario derbi u Lebanu

U nedelju je u Lebanu bio praznik fudbala, ekipi Radana gostovao je proslavljeni tim Jugoslovenskog fudbala ekipa Bora, kojaĀ seĀ posle dužeg vremena, kao i Radan vratio na srpskoligaÅ”ku scenu. DerbiĀ 7.kola Srpske lige "ISTOK" opravdao je očekivanja. Gradski stadion u Lebanu je bio poprilično ispunjen. Od samog početka utakmice Radan je nametnuo svojĀ stilĀ igre, imao je loptu u svom posedu, krenuo je da kroji akcije i da konstantno napada i igralo se dosta na sredini terena. Gosti iz Bora su se opredelili da igraju defanzivno i pokuÅ”avali su da preko kontranapada ugroze gol domaćih, ali u prvom poluvremenu nisu nijednom ozbiljno pripretili golmanu domaćih Mirdžiću.

Glavni arbitar ovog meč Aleksandar Ilić iz Paraćina je u već nervoznom derbiju ulio joÅ” veću nervozu. Nije se snaÅ”ao u obavljanju svog posla, skoro svaki faul je sankcionisao kao žutiĀ karton. Nije imao milosti ni prema domaćim, ni prema gostujućim igračima, delio je kartone i Å”akom i kapom, i zaslužene i nezaslužene. Pravio je katastrofalne greÅ”ke, nije uspeo da uspostavi kriterijum sudjenja i to je izazvalo revolt igrača oba tima, kao iĀ velikoĀ nezadovoljstvo domaće publike. Prava drama usledila je zbog prigovora na sudjenje i tada je igrač domaćih Igor PeÅ”ić dobio drugi žuti karton, a potom i crveni u 35.minutu.

Gosti iz Bora su potom počeli viÅ”e da igraju i imali su u tom periodu i veći posed lopte. UĀ finiÅ”u prvog poluvremena, u 44. minutu, iskusni Dejan Stamenković upoÅ”ljen odĀ straneĀ Nenada Mitrovića, uspeva da probije odbranu Bora i postiže prvi pogodak za Radan. U drugom poluvremenu Borani su krenuli agresivnije da igraju i prvi put ofanzivno, jer nisu viÅ”e imali Å”ta da čekaju. Domaćin se, iako sa igračem manje na terenu, čvrsto držao i preko MiloÅ”a Stankovića i Dejana Stamenkovića po boku pokuÅ”avao da ugrozi golmana gostiju. Stalna pretnja po gol gostiju bio je Nenad Mitrović, ali je u nekoliko navrata bio neprecizan. U drugom poluvremenu igralo se otvoreno i napadački, napadali su i jedni i drugi, ali promene rezultata nije bilo.

Od 76. minuta i Borani su zbog crvenog kartona ostali sa desetoricom na terenu, pa su rivali u zavrÅ”nicuĀ uÅ”li brojčano izjednačeni. Radan je tada ponovo preuzeo kontrolu lopte i vrÅ”io atake na gol Borana. U 82. minutu rezervista Ivan Stojanović probio je po boku i iz mrtvog ugla, a uzĀ pomoć domaćeg igrača matirao golmana gostiju i najavio konačni trijumf svog tima. Gosti su počasni pogodak postigli u 92.minutu iz gužve u Å”esnaestercu iz situacije koji su domaći igrači i navijači ocenili kao sumnjivu. Navijači Radana ispratili su pulene Srdjana Kocića gromaznim aplauzom, koji su i zaslužili na osnovu dosadaÅ”njih rezultata, a Lebane je i dalje neosvojiva tvrdjava za goste. U sledećem kolu, u okviru 8.kola Srpske lige "ISTOK", gostuju ekipi Timoka iz Zaječara.

FK Radan se priključio humanitarnoj akciji "Zajedno za Stefana", a radi se o Stefanu Đorđeviću (24g.), mladom studentu iz sela BoÅ”njaca, kraj Lebana, kome je potrebna hitna transplatacija srca. Kutija u kome su gradjani mogli da prilože novac, bila je postavljena u nedelju na utakmici protiv Bora.


Radan (Lebane) 2:1 OFK Bor (Bor)

Gradski stadion u Lebanu, gledalaca:Ā 800,Ā sudija:Ā Aleksandar Ilić (Paraćin),Ā strelci: 1:0 Stamenković u 42.minutu, 2:0 Stojanović u 82.minutu, 2:1 Krstić u 90+2.minutu,Ā Å¾uti kartoni:Ā D.Stanković, M.Jović, PeÅ”ić, Momčilović, Petrović, Stamenković (Radan), Cokić, Čovrtanović, Stanojević, MaÅ”ić (Bor),Ā crveni kartoni:Ā PeÅ”ić (Radan) u 35.minutu, Stanojević (Bor) u 76.minutu.

RADAN:Ā Mirdžić, Milan Stanković, Milan Marković (Stojanović), D.Stanković, Jović, PeÅ”ić, Momčilović, Petrović (Kostić), Mitrović, MiloÅ” Stanković, Stamenković (MiloÅ” Marković)

BOR:Ā Trailović, Janković, Nikolić, Cokić, Čovrtanović (Stojanovski), Stanojević, M.Terzić, Krstić, Mladenović, Jovanović, MaÅ”ić (I.Terzić).

Fudbal Fudbal Srpska liga Istok Radan OFK Bor
Međusobne utakmice
2015-2016
13.03
15:00
OFK Bor
Radan
0
0
02.09
17:00
Radan
OFK Bor
4
0

2014-2015
22.04
16:30
OFK Bor
Radan
1
0
28.09
15:30
Radan
OFK Bor
2
1

Uporedni rezultati

Radan
 
OFK Bor
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
2 (2) Broj pobeda 1 (1)
1 (0) Broj nereŔenih 1 (1)
1 (0) Broj poraza 2 (0)
6 (6) Dati poeni 2 (1)
2 (1) Primljeni poeni 6 (0)
+4 (+5) gol razlika na utakmicama -4 (+1)
50% (100%) UspeŔnost 25% (50%)
Nema rezultata