XS
SM
MD
LG

Lider ima lakši deo posla sa Trsteničanima, derbi se igra u Jagodini, dolaze šokirani Kruševljani, imali kraja krizi Zaječaraca?

Na srpskoligaškom Istoku došlo je do smene na vrhu tabele i prvi favorit iz Vranja ponovo je na čelu. SU Dinamo Jug je uspešno prebrodio Dunav i odneo bodove sa Fetislama, Prahovčani su drugi poraz upisali pored “staklare”, Morava 1918 nastavlja sa uspesima i na pleća su položili mlad sastav iz Popovca. U Kruševcu je utakmica imala dramski zaplet i Brzi Brod je uzeo bod sa igračem manje, Piroćanci su lakše nego što se očekivalo dobili ubedljivo imenjaka iz Svilajnca, Jagodinci su vezali drugu pobedu, a u Trstenik je najzad stigla radost i prva pobeda.

U okviru 8. kola u subotu se igraju tri utakmice u Prahovu, Zaječaru i Nišu.

Dunav će ugostiti probuđene “brodare” i sudeći po meču u Kruševcu domaćin neće lako doći do planiranih bodova. Prahovčani su egal utakmici izgubili u Paraćinu, prekidi su bili kobni za gosta i pali su u samom finišu meča. Poraz je došao nakon tri vezane pobede i test sa Nišlijama biće mogućnost da se vrate na pobednički kolosek. Kada je Brzi Brod u 37. minutu ostao bez isključenog Jankovića i sa rezultatskim minusom nisu im davane velike šanse. Mlada ekipa nema kompleks zbog loših rezultata i do zadnjeg minuta se ne predaju i nagrađeni su protiv Jedinstva 1936 u nadoknadi vremena. Kako reče trener Predrag Đorđević, odigrali su najbolju utakmicu u sezoni i to može biti model kako da igraju u daljem toku prvenstva.

Previranja u Zaječaru su se odrazila na rezultate (iz tri kola jedan bod). Poraženi su u Trsteniku sa bele tačke i dva crvena kartona pomoćnog trenera Trujkića i Rosića u 89. minutu nisu bitnije uticali na konačan ishod. Ugostiće paraćinsko Jedinstvo, koje igra promenljivo i nakon dobrog starta došlo je do pada u igri koje se odrazilo na rezultate. Zahvaljujući mudrom strategu Darku Miladinoviću, koji je izvukao maksimum iz postojećeg skromnog sastava, mogu biti zadovoljni dosadašnjim učinkom.

Kao Jedinstvo, slično igraju “orlovi” koji su pali u formi iz iz tri meča doneli bod iz Vlasotinca. Vidi se da su ostali oslabljeni odlaskom nekolicine bitnih igrača i trener Dimitrijević daje sve od sebe da ekipu pokrene i vrati u kolotečinu. Dočekaće u Durlanu kompaktne Piroćance, koji su uhvatili zamah I pre neki dan isprašili imenjaka iz Svilajnca. Mogu biti u problemu zbog tankog rostera i svaka povreda ili suspenzijja se može odraziti kroz rezultat.

U nedelju su na programu utakmice u Svilajncu, Paraćinu, Jagodini, Vranju i Popovcu.

Radnički i Đerdap nisu bili uspešni u prethodnom kolu i gosti sa Dunava su na začelju, bez pobede. Svilajnčani igraju po principu toplo-hladno i poraženi su u Pirotu nakon četri kola. Uzdaju se u prekide, skok i odlika je da njihove utakmice ne prolaze bez obilja golova. Đerdap se taman stabilizovao sa dva remija, poraz od moćnog lidera iz Vranja bio je za očekivati. Dobro su se držali sat vremena dok nije proradio prvi strelac Stojković. Igrački više vrede od bodovnog salda i nadaju se boljim rezultatima kad prođe serija težih protivnika.

SFS Borac je u izjednačenom meču savladao do tog trenutka vodeći Dunav. Velikom željom zalaganjem nadoknadili su povrede bitnih igrača I nešto tanji roster. Imali su i sreće i vratilo im se za prethodne propuste.Trener Steva Stošić je došao pre deset dana i još upoznaje igrače i moraće brzo da se adaptira na novu sredinu, jer pored staklare dolazi Morava 1918, najprijatnije iznenađenje. Kako su komšije, dobro se znaju i pomoravski derbi biće test provere trenutne snage i motivisanosti. Ekipa iz Ćuprije ređa uspehe i sigurno su dobili mlade Popovčane.

Obeležje derbija nosi susret zmeđu GFK Jagodine i Jedinstva 1936. Jagodinci su taktički nadmudrili Paraćince, izašli visoko i presingom zbunili i onemogućili domačina da razvije igru. Dve pobede ulivaju veru da Terzićevi momci mogu više od trenutne deobe šeste pozicije. Kruševljani su odigrali šokantan meč, imali prednost, igrača više, promašen penal i greška golmana u zaustavnom vremenu koštala ih je bodova u meču sa Brzim Brodom.

SU Dinamo Jug je veliki favorit protiv probuđenih Trsteničana. Bilo je dovoljno da u Paraćinu prorade Aca Stojković i Anđelković za nova tri boda i čelnu poziciju. Finasijski dobro potkovani , sa prvoligaškim pojačanjima, prvi su favorit u izjednačenoj ligi i ne računaju da mogu biti tako ubedljivi kao Trayal prošle sezone, što će dati dodatnu draž prvenstvu. Trstenik PPT je sa novim trenerom Živojinom Vidojevićem posle šest sušnih kola uknjižio prvu pobedu u izjednačenom meču sa Timokom 1919. U Vranje putuju svesni da nemaju šta da izgube i bodove spasa moraju tražiti u mečevima sa ekipama sličnih mogućnosti.

Budućnost je upisala peti poraz u Ćupriji, mladi sastav je manjak kvaliteta da nadoknadio velikom upornošću, borbenošću i većinu mečeva su izgubili na neiskustvo I oscilacijama u igri. Veliki problem im zadaje teren, koji više podseća na njivu, kako slikovito reče jedan od trenera. Dolazi Vlasina uzdrmana sa tri vezana poraza i poslednjim remijem u meču sa OFK Sinđelićem. Imaju problem sa realizaciojom i povrede bonusa uticale su da trener Dragan Nikolić u skromnom rosteru ne može da pronađe adekvatne zamene. Mnogo očekuju od napadača Mitrovića, koji nije prošao kompletne pripreme i još kuburi sa formom.


Dunav : OFK Brzi Brod
GFK Jagodina : Jedinstvo 1936
Timok 1919 : Jedinstvo (P)
SU Dinamo Jug : Trstenik PPT
Radnički (S) : Đerdap
OFK Sinđelić : Radnički (P)
Budućnost : Vlasina
SFS Borac : Morava 1918
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SU Dinamo Jug 7 5 1 1 16
2 Morava 1918 7 4 3 0 15
3 Dunav 7 4 1 2 13
4 Radnički (P) 7 3 3 1 12
5 Jedinstvo 1936 7 3 3 1 12
6 GFK Jagodina 7 2 5 0 11
7 Timok 1919 7 3 2 2 11
8 Jedinstvo (P) 7 3 1 3 10
9 OFK Sinđelić 7 3 1 3 10
10 Radnički (S) 7 2 3 2 9
11 SFS Borac 7 2 2 3 8
12 OFK Brzi Brod 7 2 1 4 7
13 Vlasina 7 1 3 3 6
14 Trstenik PPT 7 1 1 5 4
15 Budućnost 7 1 1 5 4
16 Đerdap 7 0 3 4 3