XS
SM
MD
LG

Predsednik Hržina zadovoljan plasmanom Mladosti iz Vojlovice

Predsednik Stevan Hržina

Fudbaleri Mladosti iz Vojlovice u Drugoj Južnobanatskoj ligi Zapad prvi deo sezone su završili su u doljem delu tabele, da bi u prolećnom delu sezone osvojili 22 bodova i završili na 6. mestu. Uspesi su krenuli dolaskom nekadašnjeg golman Vojlovčana Stevan Hržina na mesto predsednika koji na klupi postavio iskusnog trenera Žarka Todorovića što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Klub iz Vojlovice ne može se zamisliti poslednjih 40 godina bez Muhameda Cimorotića koji je postao počasni predsednik i koji je mesto prepustio novim ljudima koji su uneli više energije i pomogli da klub nastavi sa dobrim rezultatima. Na poslednjem sastanku uprave kluba protekla prolećna sezona je ocenjena kao uspešna i želja je da sledeće sezona bude još uspešnija.

- Moram da istaknem da je tim dosta izmenjen, normalno je da smo imali oscilacija, ali smo ostvarili ono što smo želeli u drugom delu sezone. Dolazak trenera Todorovića je bio pun pogodak i nastavljamo saradnju sa njim želimo da ostane što duže u našem klubu i njegov dolazak i rad na treninzima je preporodio naš tim. Protiv jakih timova pružili smo dobru igru i zadovoljan sam kako su momci odigrali na tim utakmicama kao i što smo osvojili 22 bodova u drugom delu - kaže Hržina.

Predsednik Hržina sa svojim saradnicima želi da Mladost povrati nekadašnji sjaj kluba kada se takmičio u PFL Pančevo i rekao je:

- Da ne verujem u još bolje igre i rezultate kluba ne bih se prihvatio odgovorne funkcije i doveo ljude koji žele da pomognu u svakom pogledu da klub funksioniše bez problema. Igrači su na zasluženom odmoru i moram da istaknem da sadašnja uprava na čelu samnom nema odmora i ovu letnju pauzu iskoristioćemo da poboljšamo uslove na stadionu. Raduje me što niko nije zatražio da ode iz kluba i moram da istaknem da su svi igrači iz Pančeva i to je olakšavajuće okolnost.

Trener Žarko Todrović koji je pšredvodio mnoge srpskoligaške klubove u Srbiji najverovatnije ostaje na klupi Vojlovičana i zakazao je okupljanje fudbalera za polovinu jula kada će početi pripreme za novu sezonu.

- Momci su ispoštovali ono što sam od njih tražio i pokazali su svoj igrački kvalite naročito u poslednjim kolima kada se odlučivalo io plasmanu na tabeli. Kada sam došao nije bila sjajna situacija, ali sa predsednikom Hržinom i ljudima iz uprave napravili smo pozitivnu energiju i koja je dalarezultate. Idemo dalje i sledi nova sezone gde imamo ambicije da napadnemo prvo mesto što zaista neće biti lako, ali svi zajedno verjemo da možemo do tog cilja - rekao je Todorović.


Omladinac 0 : 4 OFK Mladost
Partizan 2 : 2 Voja Gačić
Stari Tamiš 1 : 6 Jugoslavija
Proleter 2 : 3 Tempo
BSK Bavanište 3 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tempo 27 22 3 2 69
2 Borac 27 21 4 2 67
3 BSK Bavanište 27 12 4 11 40
4 Jugoslavija 27 11 5 11 38
5 Voja Gačić 27 10 4 13 34
6 OFK Mladost 27 11 1 15 34
7 Omladinac 27 10 1 16 31
8 Proleter 27 8 5 14 29
9 Partizan 27 7 5 15 26
10 Stari Tamiš 27 6 2 19 20