XS
SM
MD
LG
14.03.2024 Stevan Davidović

Tisa se časno oprostila od Kupa

Detalj sa utakmice - foto: Ranko Janjić

Utakmica četvrt finala futsal Kupa Srbije u Novom Bečeju između domaće Tise i ekipe Loznica grad 2018. iz Loznice, kao što se i očekivalo bio je pravi sportski praznik u dobro popunjenoj sportskoj hali Jedinstvo. Novobečejci su pružili snažan otpor ekipi iz Loznice, ali je kvalitet gostujuće ekipe bio presudan za pobedu 2:4 (0:2).

Već na startu gosti su preuzeli inicijativu, da bi u 4. minutu Marko Radovanović postigao retko efektan gol, posle kornera zahvatio je volej i sa 14 metara skinuo paučinu gola nemoćnog Zorana  Ćurčića. Naravno da je brzo vođstvo gostiju uzdrmalo samopouzdanje domaćeg tima, pa je u 6. minutu Brazilac Maćado sa distance povisio na 0:2, što je bio i rezultat u poluvremenu.

KMF Tisa Novi Bečej - foto: Ranko Janjić

U nastavku gosti drugim golom Maćada u 24. minutu stižu do 0:3. Tada je izgledalo da će domaći doživeti ubedljiv poraz, međutim upravo taj treći gol uticao je da Novobečejci krenu na sve ili ništa, što im se isplatilo. Usledilo je nekoliko velikih prilika domaćih, od kojih je tri bilo teže promašiti nego realizovati. Kada to nisu iskoristili, jedna akcija koja nije obećavala u 32. minutu urodila je plodom. Posle prodora po desnoj strani Dražić je loptu ubacio u prazan prostor, Marko Avramović u želji da preseče napad loptu je skrenuo u sopstvenu mrežu (1:3). To je bio novi impuls domaćinu da još hrabrnije nastavi utakmicu. U 34. minutu pravu erupciju oduševljenja doneo je gol Nebojše Đukića, koji je pretrčao Lazara Živanović i postigao efektan gol. Međutim aktuelni šampion se nije dao iznenaditi, u 36. minutu usledila je brza kontra, a posle asistencije Matijevića, De Silva sa metar udaljenosti šalje loptu u mrežu za konačnih 2:4. Time je stavljena tačka na jednu zaista sjajnu partiju oba rivala, u kojoj Novobečejci nemaju za čim da žale, jer su bili, u većem delu utakmice ravnopravan i dostojan protivnik aktuelnom šampionu. Na kraju treba reći da je utakmica imala humanitarni akrakter i da je sav prihod uplaćen za lečenje obolele Jadranke Stanaćev iz Novog Bečeja.

KMF Loznica grad 2018 - foto: Ranko Janjić

Tisa - Loznica grad 2018 2:4 (0:2)

 Novi Bečej: Sportska hala Jedinstvo. Gledalaca 350. Sudije: Petar Radojčić (Inđija), Filip Reljić (Vrbas), Nemanja Kuzmanović (Kula). Delegat: Boris Pravilović (Vrbas), Kontrolor: Dragutin Božić (Kula). Strelci: 0:1 Radovanović u 4, 0:2  Maćado u 6, 0:3 Maćado u 24, 1:3 Avramović (autogol) u 32, 2:3 Đukić u 34, 2:4 De Silva u 36. minutu.

Tisa: ĆURČIĆ, IKRAŠEV, ĐUKIĆ, MESAROŠ, DRAŽIĆ, Babin, Simonović, Zeljković, Pelengić, Stojanov, Vinović, Ž. Kobiljski

Loznica grad 2018: VULIĆ, RADOVANOVIĆ, DE SILVA, MAĆADO, MATIJEVIĆ, Marojević, Vasić, Felinto Silva, Živanović, Rosić, Avramović, Pavlović

Piše: Stevan Davidović