XS
SM
MD
LG

Valjevo organizovalo "Dan fudbala" FSRZS

Utorak 27. februara 2024. godine je bio DAN FUDBALA u gradu Valjevu. Naime, tog dana su u organizaciji FS Kolubarskog okruga i FS grada Valjevo, u prostorijama hotela OMNI, organizovana tri velika fudbalska događaja na nivou regiona Zapadne Srbije.

U 13 časova je održana Deveta sednica Izvršnog odbora FS RZS na kojoj je doneto nekoliko odluka neophodnih za redovno funkcionisanje Saveza. Usvojena je ostavka člana IO Dragoslava Josipovića, imenovan je komesar za suđenje za Šumadijsko-rašku i Zapadno-moravsku zonu, usvojen je finansijski izveštaj za 2023. godinu i finansijski plan za 2024. godinu i zakazana redovna sednica Skupštine FS RZS za 29. mart 2024. godine.
U 15 časova održana je Konferencija klubova Srpske lige Zapad, na kojoj su prisustvovali predstavnici 15 klubova, jedino je opravdano bio odsutan predstavnik Sloge iz Požege. Sve članove Konferencije i predstavnike klubova je ugostio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, koji je bio zahvalan što je Valjevo domaćin konferencije i obećao je da će Valjevo konačno dobiti teren sa veštačkom travom. Konferencija je protekla u optimističkim tonovima, svi klubovi su pohvalili dosadašnje takmičenje i svi su bili zadovoljni suđenjem. Sudijskih grešaka je bilo, kako je to potvrdio i Komesar za suđenje Borko Đurić, ali to je i razumljivo imajući u vidu da je sudijska lista podmlađena i dopunjena sa desetoricom novih sudija. Komesar za takmičenje Zoran Trajanovski je pohvalio sve klubove i zamolio ih je da porade malo i medijski na povratku publike na stadione. Na kraju Konferencije, svi klubovi Srpske lige zapad su dobili po 10 oficijelnih lopti FS RZS i po komplet trenerki.

U 18 časova, u istim prostorijama je održana i zajednička Konferencija svih zonskih liga u regionu Zapadne Srbije, bilo je prisutno ukupno 36 klubova. Inače, ovo je poslednja takmičarska sezona sa 4 grupe Zone, jer već od sledeće takmičarske 2024/2025 sezone biće formirane 3 grupe zonskih liga. Po prvi put će biti i plej-of i plej-aut takmičenje, pa nas očekuje veoma zanimljiv prolećni deo sezone. Svi klubovi zonskih liga su od Saveza dobili po 10 oficijelnih lopti, kojima će se igrati u nastavku prvenstva.
Na kraju, veliku zahvalnost za organizaciju zaslužuju FS Kolubarskog okruga i FS grada Valjava, a posebno Sudijska organizacija grada Valjeva na čelu sa Vladimirom Nikolićem.

Izvor: fsrzs.com