XS
SM
MD
LG

Radnički ponovo bolji od Novobeogradskih vukova

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički

U prvom kolu grupe B za plasman od 1. do 3. mesta, vaterpolisti Radničkog savladali su ekipu Novobeogradskih vukova, na svom bazenu, rezultatom 12:7.

Kragujevčani su već početkom utakmice stekli dva gola prednosti, preko Lazara Vićkovića i Valika Dadvanija, ali je do kraja uvodne deonice centar gostiju Pavle Mušikić prepolovio zaostatak (2:1).

Početkom drugog perioda domaćin se u dva navrata vraćao na „plus dva“, pogocima Šulca i Dadvanija, ali je u oba slučaja Vuk Vitorović vraćao Novobeograđane u igru. Ipak, u finišu poluvremena Lazar Vićković je sa dva gola odveo Radnički na odmor sa lepom prednošću – 6:3.

Mlada i poletna ekipa Vukova, koju sa klupe predvodi bivši koordinator mlađih selekcija Radničkog, Nenad Vasilovski, nije se predavala u nastavku susreta, ali je kragujevački tim ipak uspeo da u poslednji period uđe sa četiri gola „viška“ – 9:5.

Posle samo nešto više od minuta igre u četvrtoj četvrtini, Šumadinci su postigli dva gola preko Dadvanija i Gavrilovića i praktično otklonili i najmanje dileme oko pobednika (11:5), a gost je do kraja uspeo samo da ublaži poraz.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Lazar VIćković sa četiri pogotka, a pratili su ga Valiko Dadvani sa tri i Bogdan Gavrilović sa dva.

Već za nedelju dana pred kragujevačkom publikom je još jedan važan meč, u okviru četvrtfinala Kupa Srbije, protiv valjevskog Valisa.

Radnički - Novobeogradski vukovi 12:7 (2:1, 4:2, 3:2, 3:2)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnički“. Sudije: Stanojević i Petrović.

RADNIČKI: Virijević, Kojić, Stanojević, Janković, Ranđić 1, Gavrilović 2, Adeišvili, Dadvani 3, Poznanović, Vićković 4, Šulc 1, Antić 1, Pantelić, Tanasijević. Trener: Stevanović.

NOVOBEOGRADSKI VUKOVI: Glušac, Radosavljević, Vitorović 2, Mušikić 2, Šofranac, Varkulja, Tonković, Dragović 1, Grbović, Urošević 1, Andrin, Gavrilović, Nićiforović, Gak 1. Trener: Vasilovski.


SPD Radnički 12 : 7 NBG Vukovi
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 SPD Radnički 3 2 0 1 0 7
2 BVK Crvena zvezda 2 1 1 0 0 5
3 NBG Vukovi 3 0 0 0 3 0