XS
SM
MD
LG

Počinje druga faza Super lige, Radnički dočekuje Novobeogradske vukove

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički

U prvom kolu drugog dela Super lige, a ukupno šestom, vaterpolisti Radničkog dočekuju Novobeogradske vukove, u subotu, od 19 časova, uz besplatan ulaz.

U ovoj fazi takmičenja još jednom će se međusobno sastati tri prvoplasirana tima grupe B, u kojoj je pored navedenih rivala i beogradska Crvena zvezda. Svi timovi su preneli rezultate iz međusobnih duela, pa je tako Zvezda prva sa pet bodova, zahvaljujući trijumfu nad Vukovima u regularnom delu i pobedi nad Radničkim na peterce. Radnički je pored boda u duelu sa „crveno-belima“ osvojio i sva tri na gostovanju Novobeograđanima, te zauzima drugo mesto sa četiri poena, dok su Vukovi bez bodova.

Radnički je u prvom duelu slavio na Novom Beogradu, rezultatom 12:7, ali u ovaj meč ulazi uz dosta opreza, jer mlada i veoma talentovana ekipa Vukova nikako nije za potcenjivanje, što je pokazala i trijumfom nad Valisom koji je nedavno iznenadio Kragujevčane.

Šumadinci će i u drugom kolu biti domaćini, Crvenoj zvezdi, 18. novembra, dok nedelju dana kasnije igraju Vukovi i Zvezda. Potom će se ovi timovi priključiti trima ekipama iz grupe A, uz prenošenje bodova iz sve četiri međusobne utakmice.

U grupi A je trenutno vodeći novi Beograd, sa šest bodova, Šabac ima dva, a Partizan jedan.

Za opstanak se u grupi A bore Proleter (4 boda), Vojvodina (3) i Stari Grad (2), a u grupi B Valis (6), Nais (2) i Taš (1).


NBG Vukovi 15 : 23 BVK Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 BVK Crvena zvezda 4 3 1 0 0 11
2 SPD Radnički 4 2 0 1 1 7
3 NBG Vukovi 4 0 0 0 4 0