XS
SM
MD
LG
26.07.2023 Administrator

Marija Aleksić u Bešiktašu

Marija Aleksić - photocredit: Beşiktaş JK Instagram

Jedna od liderki reprezentacije BH u ženskom fudbalu i već duži niz godina igračica bez koje se ne može zamisliti tim Samire Hurem potpisala je ugovor sa turskim velikanom.

Marija Aleksić (25) ove godine osvajačica duple krune sa Sarajevom, a prethodnih godina dve titule i tri Kupa sa Ferencvarošom, prihvatila je između više opcija ponudu slavnog Bešiktaša.

"Prije svega želim da se zahvalim svojoj porodici i najvoljenijim ljudima na nesebičnoj podršci u mojoj cijeloj karijeri, selektorici Samiri Hurem, kondicionom treneru Srđanu Janjaninu, porodici SFK Sarajevo na prethodnih pola godine, kao i mom menadžeru Darku Mariću uz kojeg je sve ovo ostvareno. Bešiktaš je veliki klub sa ambicijama koje se poklapaju sa mojim ličnim tako da sam se odlučila da zajedno pišemo istoriju u Turskoj", zadovoljna je alfa i omega reprezentacije Marija Aleksić.

Zašto si se opredelila baš za Tursku, znamo da je bilo više ponuda za tebe i iz zapadnoevropskih zemalja?
"Uvek me je privlačila Turska a posebno grad Istanbul. Kultura i istorija tog grada su više nego zadivljujući i nadala sam se da ću nekad imati prilike da istražim sve lepote grada na Bosforu. Ove godine su počela ozbiljna ulaganja u ženski fudbal i sigurna sam da će kvalitet lige s obzirom na strankinje koje su došle u više klubova biti na nivou najboljih evropskih liga. Smatram da je baš sada revolucionarni trenutak što se tiče fudbala i želela sam da budem dio istog", sigurna je u svoj izbor popularna Mare.

Bešiktaš za razliku od svojih najvećih rivala Galatasaraja i Fenerbahčea ima već dve titule šampiona Turske. Tek u poslednjih par godina svi ovi velikani su oformili i svoje ženske fudbalske timove.
"Tako je, svi će želeti titulu u narednoj sezoni. Ima više kandidata za najviše plasman a ciljevi Bešiktaša su svakako najveći. Videla sam da se sve ekipe pojačavaju sa reprezentativkama iz celog sveta što obećava da će takmičenje biti vrlo interesantno. Trudiću se da dam svoj maksimalni doprinos dobrim igrama i da na najbolji način reprezentujem BH fudbal", rekla nam je za kraj Marija Aleksić.


Igrač
Napad
Broj godina: 26
Emina 10 : 0 Lokomotiva
Libero 1 : 2 Radnik Bumerang
Iskra 5 : 1 Borac
Fortuna 2 : 7 SFK 2000
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 10 0 1 30
2 Emina 11 10 0 1 30
3 Iskra 11 7 1 3 22
4 Radnik Bumerang 11 4 1 6 13
5 Fortuna 11 3 2 6 11
6 Libero 11 3 1 7 10
7 Borac 11 2 1 8 7
8 Lokomotiva 11 2 0 9 6