XS
SM
MD
LG

Utakmica za sveukupnog pobednika – Korman najbolji u GFL Šabac

Fudbaleri Kormana proslavljaju uspeh

Ponovo je ekipa iz grupe Pocerina podigla pehar namenjen pobedniku utakmice prvaka šabačkih gradskih liga. Na Gradskom stadion u u Šapcu, u veoma otvorenoj i zanimljivoj utakmici, Korman je zasluženo slavio protiv Metaloplastike sa 1:2 (1:1). Domaćin je dobro otvorio meč, i u prvih petnaestak minuta imao je inicijativu iz koje su nekoliko puta zapretili, iz različitih pozicija. Međutim, prvi do gola u 17. minutu stižu fudbaleri Kormana koji su odlično kombinovali na malom prostoru, uposlili Darka Trišića na nekoliko metara od gola što ovaj to nije propustio. Do naredne rezultatske promene, par dobrih polušansi i šansi na obe strane, da bi osam minuta kasnije Aleksandar Pešterac napravio dva odlična dibrilnga u šesnaestercu gostiju, nakon kojih je usledio neoprezan start i opravdano dosuđen jedanaesterac. Siguran realizator za poravnanje rezultata bio je Marko Radovanović, sa sredinom golom kao njegovim izborom. Do kraja prvih 45 minuta Šapčani su uglavnom pretili centaršutevima, dok su gosti imali konkretnije prilike zahvaljujući izborenim slobodnim udarcima. Izveli su ih i sa 17 i sa 25 metara, od kojih je onaj prvi bio posebno opasan, ali je Jovan Savić bio na visini zadatka. Poslednju akciju izveli su domaći igrači kada su iskoristili pomalu razređenu odbranu da razigraju Aleksandra Stajića koji gotovo sa sredine i 25 metara udaljenosti šutira, ali intervenciju beleži visoko postavljeni Đorđe Ranković nakon čega lopta odlazi u korner.

Na samom početku drugog perioda, u 47. minutu, prilika se ukazala i najboljem strelcu Kormana, Mladenu Mihailoviću. Imao je i više nego dovoljno vremena da se namesti sa ivice šesnaesterca što je u potpunosti iskoristio da jakim i poluvisokim udarcem ponovo donese prednost svom timu. Neposredno posle toga Korman propušta dve izgledne šanse da napravi veću razliku. Vredne pomena akcije i šutevi su izostali u narednih petnaestak minuta. Gosti su bili zadovoljni prednošću i vrebali su priliku za kontranapadima, dok domaći prosto nisu uspevali da nađu dobar prilaz golu. Dodatnu sigurnost gostujućem timu unosio je golman Đorđe Ranković koji je sakupio sve lopte u svom prostoru, ali i odbranio nekoliko udaraca iz daljine koje su domaći uputili, pre svega preko Stajića. Najbolju gol-šansu do kraja propuštaju gosti. U 86. minutu nakon dobro izgrađene akcije Slobodan Purić se našao neposredno pred golom, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Centaršutevi i ubacivanje lopte iz svih pozicija u protivnički šesnaesterac nisu dali rezultat, te je tako ostalo 1:2 u korist Kormana.

Po završetku meča, koji je ispratio oko 150 gledalaca, podeljena su sva tri pehara - za prvake GFL "Mačva" i "Pocerina i sveukupnog pobednika, kao i medalje. Nagrade su predali Takmičarsko-disciplinski komesar GFL Šabac Ivan Ivanović i tehnički sekretar GFS Šabac Milivoje Aksentijević.

Zajednička fotografija po završetku utakmice

SLUŽBENA LICA: Goran Stepanović, Luka Stanimirović, Petar Đaković i delegat Vladan Nikolić.

METALOPLASTIKA: Jovan Savić, Nemanja Kuzmanović, Aleksandar Prica (od 52. Marko Maksimović), Nikola Karaklić, Igor Gajić, Marko Matić (od 67. Ognjen Lujanović), Aleksandar Stajić (od 84. Ivan Vasić), Aleksandar Pešterac (od 52. Milan Filipović), Marko Radovanović, Vladimir Petrović (od 52. Milan Kuzmanović), Nikola Pešterac.

KORMAN: Đorđe Ranković, Svetozar Mihailović (od 45. Milan Mihailović), Slobodan Purić, Vladimir Pantelić, Vojin Đurić (od 76. Aleksandar Lukić), Darko Trišić, Mladen Mihailović, Vukašin Bajević, Stevan Pantelić (od 45. Stefan Protić), Bogić Petrović, Lazar Trišić.

Izvor: ofssabac.org.rs

 


Korman 1 : 1 Rankovac
Mladost (Sv) 3 : 0 Bojić
Borac BTG 7 : 1 Mladost (Sl)
Rudar 3 : 3 Zablaće
Jedinstvo 1 : 2 Galeb
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Korman 18 15 1 2 46
2 Rankovac 18 12 2 4 38
3 Mladost (Sv) 18 10 4 4 34
4 Galeb 18 11 0 7 33
5 Zablaće 18 9 3 6 30
6 Jedinstvo 18 8 0 10 24
7 Rudar (-1) 18 7 2 9 22
8 Bojić (-1) 18 5 1 12 15
9 Borac BTG 18 4 1 13 13
10 Mladost (Sl) (-1) 18 1 2 15 4