XS
SM
MD
LG

Derbi pored Nišave dva stara rivala, Paraćinci favoriti protiv poslednjih "carića", Popovčani oslabljeni na mladost Vlasine

Na srpskoligaškom Istoku očekuje nas zanimljive i neizvesne utakmice, kako za vrh, tako u borbi za opstanak. Piroćanci i Leskovčani su glavni kandidati za naslov, iz prikrajka vrebaju Popovčani i Svilajčani nisu daleko. Na dnu se izdvojila četiri tima između kojih treba tražiti najverovatnije tri putnika u niži rang. Četiri utakmice 16. kola odigraće se u subotu od 14:30 sati.

Timok 1919 kreće u veliku operaciju očuvanja srpskoligaškog statusa. Dobro su iskoristili prelazni rok i na svakom mestu su pokriveni sa kvalitetnim rešenjima. Vratili su nekolicinu iskusnijih igrača, sve resurse su stavili u službu rezultata, na račun lepršave i dopadljive igre. Jedinstvo je imalo veći odliv, ali su na račun gradskog rivala dobili Tadića i još neke igrače, mada ih rezultati u pripremnom ciklusu nisu ispratili. Zaječarcima statistika ne ide na ruku, za razliku od Paraćinaca koji su solidni na gostovanjima.

GFK Dubočica je apsolutni favorit protiv Dunava. Ionako kvalitetan sastav su dodatno pojačali, dobro su radili u toku priprema i postizali adekvatne rezultate. Kad ekipi ne ide, kao Prahovčanima, najčešće se sve menja, počev od igrača i trenera i nadaju se da će osveženi i dobro pripremljeni beležiti dobre rezultate, ali tek posle Leskovca.

Meševo se konsolidovalo, doveli su nekoliko kvalitetnih novajlija predvođenim štoperom Tomićem. U kruševačkom predgrađu uglavnom pobeđuju, znaju i da kiksnu i protiv Timočanina su bliži pobedi. Knjaževčani su neprepoznatljivi na strani(pet bodova) i u tome leži razlog promenljivih igara tokom jeseni. Oslanjaju se na nešto iskusnije pojedince i u pripremnom periodu igrali su promenljivo.

Prokuplje će biti mesto okršaja OFK Topličanina i Radničkog iz Svilajnca, sa adutima na obe strane. Domaćina još tišti ubedljiv poraz sa starta i spremaju se za revanš, mada se gosti pitaju. Nisu puno menjali i veruju da će postojeći sastav biti sposoban da izbori opstanak. Svilajnčani su podmladili ekipu odlaskom nekolicine iskusnijih igrača. Beleže znatno skromnija izdanja van svog stadiona i prilika je da sa obnovljivom energijom i postojećim timom potvrde rezultate iz prvog dela prvenstva.

Nedelja je rezervisana za veliki derbi i okršaj starih znalaca Piroćanaca i Jagodinaca. Radnički će u nastavku sezone računati na postojeće snage koje su tako dobro igrale jesenas. Tim koji je uspešan ne treba menjati i treneru Lazareviću je dodatno olakšan posao oko priprema i igravanja tima. Neprijatno su iznenadili porazom u generalci od Vlasine. GFK Jagodina je daleko od očekivanih pozicija i vrha tabele. Za to imaju opravdanja, jer se radi o najmlađoj ekipi u ligi. U klub je stiglo desetak novajlija i na svakoj utakmici startovaće sa nekoliko bonusa. Među njima nema tajni pogotovu što se dobro znaju i uvažavaju treneri Goran Lazarevićć i Marko Vidović.

U Popovac dolazi mladi sastav Vlasine i domaćin se nada osvajanju tri boda. Trener Stanković je zadovoljan urađenim mada prebacuje igračima propust i poraz u generalci od zonaša OFK Sinđelića. Neće biti kompletni, pored povreda imaju problem sa kartonima. Jesenas su imali peh da su im za “zelenim stolom” oduzeto sedam bodova i otuda zaostatak za vodećima. U Vlasotince je došlo devetoro novajlija, radi se o mladom timu željnom dokazivanja.

SFS Borac je favorit protiv poslednjeg Car Konstantina. Domaćin je dao odrešene ruke velikom broju igrača, stiglo je petoro prinova, koji su se, sudeći po pripremnim utakmicama, dobro uklopili. Odlikuje ih hitrina, brzina, traže da igraju i “carićima” se loše piše. Nišlije su znatno obnovili sastav i vratili Todorovića, Petrovića, Lazarevića i sa novim trenerom Predragom Đorđevićem računaju na bolje igre, ako ne mogu da opstanu bar da budu tvrd orah za svakog protivnika.

Brzi brod polako tone i trebaće im mnogo bolja izdanja ako razmišljaju o opstanku. Zbog problema finansijske prirode zabeležen je veći odliv igrača. Došao je provereni Stamenković, ali jedna lasta ne čini proleće. Protiv čvrstog i kompaktnog sastava Pčinje biće na velikim iskušenjima. Ekipa iz Trgovišta gaji pomalo čudan stil igre, kod kuće na uskom i malom terenu ne mogu dovoljno da se razmahnu, ali na strani motivisani vole da se rastrče i znaju da prave probleme rivalima.


Radnički (P) 6 : 2 Timočanin
Pčinja 4 : 3 Meševo
Car Konstantin 1 : 5 OFK Brzi Brod
Dunav 4 : 1 SFS Borac
Jedinstvo (P) 2 : 1 GFK Dubočica
Vlasina 3 : 0 Timok 1919
Radnički (S) 0 : 2 Budućnost (P)
GFK Jagodina 2 : 1 OFK Topličanin
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Dubočica 30 21 6 3 69
2 Radnički (P) 30 21 4 5 67
3 Budućnost (P) 30 17 9 4 60
4 SFS Borac 30 13 8 9 47
5 Radnički (S) 30 13 7 10 46
6 Timočanin 30 12 9 9 45
7 Meševo 30 14 3 13 45
8 Jedinstvo (P) 30 13 5 12 44
9 GFK Jagodina 30 12 5 13 41
10 Dunav 30 11 7 12 40
11 Pčinja 30 10 9 11 39
12 Vlasina 30 10 6 14 36
13 OFK Topličanin 30 9 7 14 34
14 OFK Brzi Brod 30 10 2 18 32
15 Timok 1919 30 6 6 18 24
16 Car Konstantin 30 1 1 28 4