XS
SM
MD
LG

Sutra se igra u Lučanima i Lazarevcu, derbi kola na "Rajku Mitiću", vojvođanski okršaj Gatovaca i Topolčana, Partizanu Subotica u nezgodno vreme

U okviru 22. kola Mozzart bet Superlige Srbije sutra su na programu dve utakmice. Prvo će na teren istrčati, od 16:00 sati igrači lučanske Mladosti i Vojvodine. Domaćin se sa dva prolećna gostovanja vratio praznih šaka, ali su pružili zapažene partije. Zanimljivo je istaći da su protiv “plavih” dosuđena čak tri jedanaesterca u korist protivnika (dva realizovana). U Nišu su poveli preko mladog Jojića a u Surdulici su savladani tek iz drugog jedanaesterca. Novosađani su osvojili četiri boda, ali remi na “Marakani” vredi više. Drugo poluvreme protiv Lazarevčana je model kako će “lale” ubuduće igrati, i nisu bez šansi u Lučanima, pogotovu što je tradicija na njihovoj strani.

U večernjem terminu (18:00) sastaju se Kolubara i Voždovac. Oba rivala doživeli su ubedljive poraze naročito “zmajevima” bride “obrazi od “šestice” protiv lidera. Trener Nikola Puača za rivala kaže da se radi o čvrstoj i dobro organizovanoj ekipi, sa kontinuitetom u radu. Naglašava da su fokusirani na svoju igru, sa željom da se nametnu. Voždovac ima veliku bodovnu zalihu na sedmom mestu u odnosu na rivale ispod sebe i plej of nije ugrožen, za razliku od protivnika koji se nalazi u grupi timova koji “kibicuju” osmu poziciju.

Subotnjim programom predviđeno je da se odigraju tri utakmice. Prva je u Nišu od 13:00 sati, gde gostuje poslednji Radnik. Radnički je osvojenim bodom u Novom Pazaru prekinuo neugodnu tradiciju i tako upotpunio uspešan start. Radnik je u derbiju začelja uknjižio drugu prvenstvenu pobedu do koje je došao teškom mukom, iz drugog dosuđenog jedanaesterca (prvi promašio Makarić). Za rivala će imati poletnog domaćina i neugodnu tradiciju, bodovi su preko potrebni jednima i drugima za ostvarenje zacrtanih ciljeva. Trener Nenad Lalatović je suspendovan i umesto klupe, može da bira tribine ili mesto van stadiona.

Dva sata kasnije na programu je derbi kola između Zvezde i Čukaričkog, dve ekipe koje su pokazale najviše u dva prethodna kola. Crveno-beli jure prvu prolećnu pobedu na svom stadionu, dok će “brđani” pokušati da iznenade i izbegnu poraz. Kiks protiv Vojvodine šampion je naplatio sa kamatom na “krovu” i težiće da ostanu najefikasniji navalni red. Čukarički je u dramskoj završnici preokrenuo rezultat i savladao Kragujevčane za drugu pobedu u nastavku. Zvezda za dečake uzrasta od 9 do 13 godina organizuje nagradnu igru i srećni dobitnici prisustvovaće kampu talentovanih igrača.

Program se zatvara duelom između Napretka i Novog Pazara. Kruševljane su skupo koštali ispadi na rasnoj osnovi, tako da će biti bez podrške navijača i u kasu fudbalskog saveza moraju da uplate 300.000 dinara. Dva poraza tište “čarapane”, naročito poslednji u Bačkoj Topoli i jevtino primljeni golovi iz individualnih grešaka. Na drugoj strani Pazarci sa četiri boda likuju i sa 35 bodova i dalje su u igri za petu poziciju koja vodi u Evropu.

Nedelja je rezervisana za utakmice u Kragujevcu, Subotici i Novom Sadu. Prvi će na teren istrčati fudbaleri Radničkog 1923 i Javor Matisa. Duel rivali dočekuju u različitom raspoloženju. Kragujevčani su kiksnuli protiv beogradskih ekipa, naročito je bolan poslednji neuspeh na Banovom brdu. Od gotovog su naparavili veresiju i trijumf protiv Ivanjičana se nameće kao imperativ. Javor Matis je uknjižio treću pobedu ako računamo poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva, nalaze se na raskrsnici, sve su dalje od opsane zone, sad ni plej-of nije daleko. U tim se vraćaju internacionalac Kembel i Kopitanović.

Vojvođanski derbi igra se na Karađorđu, gde će koplja ukrstiti Mladost GAT i TSC. Oba protivnika očekuju duel u dobrom raspoloženju, domaćin posle senzacionalne pobede u Humskoj, a gosti uspelom predstavom protiv Kruševljana. Rivale razdvaja 26 bodova i po statistici Topolčani bliži pobedi, ali posle fudbalske rapsodije u Beogradu Gatovcima je optimizam porastao do neba i u svakom meču moraju ići na pobedu ukoliko žele da izbore opstanak.

Subotičani sa dva neuspeha potonuli su na tabeli i protiv posrnulih crno-belih teško će prekinuti neugodnu seriju, ukoliko ne primene recept Gatovaca, ili sopstveni iz prvog dela sezone. Nebesko-plavi su imali primedbe na delenje pravde u Ivanjici i smatraju da su oštećeni za nedosuđeni jedanaesterac. Tvrdnju su potkrepili činjenicom da je protiv njih dosuđeno sedam “penala” (jedan u njihovu korist). Partizan je posle peripetija stigao u Moldaviju na utakmicu šesnaestinefinala Lige koferencije i još im Spartak ŽK nije u mislima. Crno-beli će za kratko vreme odigrati nekoliko bitnih utakmica, pored dvomeča sa Moldavcima i utakmice u Subotici, očekuje ih večiti derbi.


Radnički (N) 1 : 0 Javor Matis
Čukarički 1 : 0 Partizan
Voždovac 1 : 3 TSC
Vojvodina 2 : 0 Novi Pazar
Radnik 1 : 0 Napredak
Mladost (L) 0 : 0 Mladost GAT
Kolubara 2 : 1 Spartak ŽK
Crvena zvezda 2 : 0 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 4 0 82
2 TSC 30 18 8 4 62
3 Čukarički 30 19 5 6 62
4 Partizan 30 17 6 7 57
5 Vojvodina 30 14 12 4 54
6 Novi Pazar 30 15 5 10 50
7 Voždovac 30 11 6 13 39
8 Radnički 1923 30 10 7 13 37
9 Kolubara 30 10 7 13 37
10 Napredak 30 8 7 15 31
11 Radnički (N) 30 7 8 15 29
12 Javor Matis 30 7 8 15 29
13 Spartak ŽK 30 5 10 15 25
14 Mladost (L) 30 4 11 15 23
15 Radnik 30 5 8 17 23
16 Mladost GAT 30 4 8 18 20