XS
SM
MD
LG

Radnički bolji od IMT-a, obezbedio četvrtfinale Kupa

Pejović postavio konačan rezultat; foto: JV / Jelena Mišić

Golovima Štulića, Petrova i Pejovića fudbaleri Radničkog pobedili su na svom "Čairu" u Nišu prvoligaša IMT iz Beograda u osmini finala Kupa Srbije. Četvrtfinale je maja naredne godine, a ovu godinu Radnički završava u subotu, 12. novembra protiv TSC-a u gostima u 19. kolu Superlige.

Nakon lošeg dodavanja u redovima gostiju iz Beograda, Nikola Štulić iskoristio je priliku i postigao gol u 26. minutu za prednost domaćih od 1:0. Ovo mu je 12. gol u sezoni.

Osim tog gola, Radnički nije imao mnogo prilika u prvom poluvremenu, a IMT je imao najveću u 41. minutu kada je Kijevčanin šutirao preko prečke.

Pauza kao da je prijala niškim igračima, Stojanović i Pejović su pogađali stativu, a onda je Štulić, koji je dobio loptu od Etongua, prošao po desnom krilu, dodao do Save Petrova koji je doneo prednost od 2:0 u 65. minutu.

Konačan rezultat postavio je kapiten Aleksandar Pejović koji je u 83. minutu sa nekih 20 metara poslao loptu direkt u mrežu IMT-a.

I drugi predstavnik juga Srbije surdulički Radnik plasirao se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto je pobedio Radnički iz Novog Beograda (2:1).

Četvrtifnale će biti 3. maja, polufinale dve nedelje kasnije, a finale 3. juna naredne godine.