XS
SM
MD
LG

Treći vezani trijumf ČSK-a u prvenstvu

Foto: FK ČSK Pivara, detalj sa utakmice 5. kola

ČSK Pivara je savladala još jednog protivnika u nizu. Pala je ekipa Budućnosti iz Paraga. ČSK nastavlja pobednosni niz u prvenstvu, ovo je treća vezana pobeda, četvrti trijumf ukupno i uz još jedan poraz ČSK se nalazi na 4. poziciji tabele PFL Sombor, a Budućnost je pala na 5. mesto, ekipe su samo zamenile pozicije. ČSK igra sve bolje i bolje. Dominacija tokom cele utakmice, mogli "Lavovi" i da slave sa više golova razlike, ali napredak je vidan, ekipa polako ulazi u formu i traži se još sa početka sezone, još je to neka "treća brzina", čeka se da "Lavovi" konačno eksplodiraju i da se "iskale" na nekom timu. 

Dominacija ČSK-a se ogleda u tome da su skoro tokom cele utakmice pritiskali gol rivala, imali loptu u nogama i kontrolisali je i što su imali dosta izglednih šansi. Gosti izgledaju nedorečeno, jedna vrlo mlada ekipa koja se traži i koja ima par iskusnih igrača koji će dobro doneti ovim mlađim. Nije imala šta da traži ekipa iz iste opštine u Čelarevu. Neće se mnogi naigrati fudbala u Čelarevu, što potvrđuje podatak da ČSK ima 4/4 ove sezone u zvaničnim mečevima. "Čelarevski Lavovi" su držali celo prvo poluvreme i mogli da reše pitanje pobednika već tad, ali i sa ove strane stoji jedna izuzetno mlada ekipa koja se traži, kao i sa druge. Jedan deo meča pri kraju prvog i početkom drugog poluvremena bio je prava uspavanaka. ČSK je uspeo sa početka da uspostavi i nametne svoj stil igre i u tome je uspeo. U 12. minutu Perunović, centarfor ČSK-a našao se u izglednoj prilici ali izostala je realizacija, šut je izblokiran u korner, a isti igrač će se iskupiti golom  glavom iz istog kornera za vođstvo domaćih od 1:0. Aposlutna kontrola meča je nastavljena, gosti nisu imali veće šanse, imali su par šuteva koje je golman ČSK-a Ćulibrk lako ukrotio. Na poluvreme se otišlo minimalnom prednošću za domaćina. Tražile su se obe ekipe u drugom poluvremenu, domaćin je imao nalete i pritiske na gol rivala koji nije uspeo da se sabere i probudi iz nokdauna sa početka meča. Pri kraju meča u 77. minutu "Lavovi" dolaze do novog gola, a prednost je povisio Gajdobranski, igrači ČSK-a su nakon jednog odbijenog šuta Zagorčića razmenjivali kratke pasove kod levog kornera, čak njih četvorica, lopta dolazi do Saračevića koji je poslednji prihvata i odlučuje da uputi oštar centaršut na Gajdobranskog koji se ušunjao i loptu bukvalno ugurao telom iza gostujućeg golmana, pritiskali su i gosti na kraju, jedna takva inicijativa im se isplatila kada je pri završetku meča, kad se očekivalo samo da sudija svira kraj, Nenad Đokić uputio daljinski šut, na uspavanu odbranu domaćih koji nisu izašli da izblokiraju šut i postiže gol u 89. minutu za smanjenje prednosti i počasni pogodak jer je sudija za par minuta svirao kraj. 

Trener ČSK-a Vlado Karakaš imao je samo reči hvale za svoje igrače i zadovoljan je igrom, mada ističe da može uvek bolje i to unosi dodatni optimizam:
„Sami tok utakmice je pokazao da smo bolja ekipa u odnosu na protivnika, možemo samo da žalimo za neiskorišćenim prilikama, da utakmicu već u prvom poluvremenu završimo u našu korist sa većom gol razlikom i da uđemo rasterećeni u drugo poluvreme. Ono što ohrabruje jeste već bolja prikazana igra celog tima u odnosu na predhodne utakmice i sigurno kako bude odmicao dalji tok takmičenja da će ova ekipa igrati sve bolje i sa manje oscilacija u igri.“

U istom maniru svoje viđenje kako je tekao meč, izneo je kapiten ČSK-a Jovan Šoven koji je odigrao na boljem nivou od prethodnih puta i poneo svoju ekipu do važnog trijumfa pred nastavak u prvenstvenoj trci:
„Vidno motivisanija i energičnija utakmica od srede i utakmice sa Gložanom, dobro otvorena ranim golom i kontrolisana do samog finiša gde primamo jedan naivan gol nakon što igrač protivničke ekipe šutira bez bloka i pogađa za 2:1, na kraju strepnja do samog kraja utakmice. Puno tenzije na terenu i oštrih duela što se i očekivalo od derbija kola. Ekipa se izdigla nakon teškog poraza i nastavila pobednički niz u ligi što raduje sve u klubu.“

ČSK čeka teško gostuje u Ruskom Krsturu gde igra protiv trećeplasiranog Rusina u derbiju kola, dok će ekipa Budućnosti iz Paraga dočekati drugoplasirani Hajduk iz Stapara.

Foto: FK ČSK Pivara

ČSK PIVARA - BUDUĆNOST PARAGE 2:1 (1:0)

Stadion ČSK, Čelarevo. Gledalaca: 150. Sudija: Vujić (Kula). Strelci: Vukašin Perunović 12. minutu i  Marko Gajdobranski u 77. minutu za ČSK, Nenad Đokić u 89. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Popov u 30. minutu, Živić u 51. minutu i D. Gajdobranski u 68. minutu (Budućnost Parage). Igrač utakmice: Vukašin Perunović.

ČSK PIVARA: Ćulibrk, Sikirić, Panić, Pravilović, Cicmil (Semartonski od 76'), Saračević, Perunović, Šoven, M. Gajdobranski (Ileš od 85'), Nebojša Zagorčić (Glišić od 87'), Nemet.

BUDUĆNOST: Abadžić, Popov, Mustafović, Pajkanović, Jelić, Dujaković, Kovačević, Jelić (Danilov od 59'), D. Gajdobranski, Đokić, Živić (Janković od 78').


5 .kolo PFL Sombor
Budućnost (M) 3 : 1 Budućnost (G)
Kordun 3 : 0 Soko
ŽAK 0 : 2 Rusin
ČSK Pivara 2 : 1 Budućnost (P)
Hajduk 1 : 0 Polet
Tvrđava 1 : 3 Crvenka
Lipar 2 : 1 Borac (BG)
Naša Zvezda 4 : 0 Borac 46
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lipar 5 5 0 0 15
2 Hajduk 5 4 1 0 13
3 Rusin 5 4 1 0 13
4 ČSK Pivara 5 4 0 1 12
5 Budućnost (P) 5 3 1 1 10
6 Crvenka 5 3 1 1 10
7 Borac (BG) 5 3 0 2 9
8 Naša Zvezda 5 2 0 3 6
9 Soko 5 1 2 2 5
10 Budućnost (M) 5 1 2 2 5
11 Polet 5 1 1 3 4
12 Budućnost (G) 5 1 1 3 4
13 ŽAK 5 1 0 4 3
14 Kordun 5 1 0 4 3
15 Borac 46 5 1 0 4 3
16 Tvrđava 5 0 0 5 0