XS
SM
MD
LG

Bod Voždovca Pod Bagdalom

U drugom kolu nacionalnog šampionata fudbaleri Voždovca odigrali su nerešeno 0:0 sa Napretkom na Stadionu Mladost u Kruševcu. 

Iako je domaći tim imao veću inicijativu, oba tima stvarala su šanse, ali je pre svega zahvaljujući intervencijama Miloša Krunića, beogradski tim kući odneo bod. 

Strateg Zmajeva istkao je u analizi meča da ne može biti nezadovoljan osvojenim bodom, ali je svestan i svih elemenata igre na kojima treba raditi.

Teško gostovanje, otvorena igra i dosta situacija sa obe strane. Možda ne preterano kvalitan fudbal, ali su gledaoci mogli da vide dinamiku i donekle zanimljiv meč. Imali smo problema da se adaptiramo na promenu sistema koju je kolega Djorđević primenio u odnosu na prvi meč. Uspeli smo da se prilagodimo i u drugom delu igre neutrališemo inicijativu protivnika, ali nismo postigli gol i uzeli sva tri boda. Druga utakmica bez poraza i primljenog gola svakako su razlog za zadovoljstvo, ali ćemo bez sumnje analizirati ovaj meč i izvući pouke. Iako nemam običaj da analiziram golmane, Miloš Krunić je svojim partijama pokazao da je i ove sezone stub odbrane i da svojim stavom, ali i partijama uliva poverenje i sigurnost čitavom timu”, zaključio je gospodin Nebojša Jandrić.

Posle 10 minuta startne inicijative domaćina, Zmajevi su u 11. minutu prvi put ozbiljnije pripretili golu protivnika. Dobar prenos lopte i višak po strani iskoristio je Arihiro Sentoku koji je uputio udarac sa distance u suprotni ugao. Ipak, siguran na golu bio Petrić.

Usledila je inicijativa i veći broj šansi za Čarapane, uglavnom stvorenih posle grešaka odbrambenih igrača Voždovca, ali je mreža mirovala zahvaljujući odličnim intervencijama Miloša Krunića.

Tek u 36. minutu kreirao je Voždovac novu izglednu priliku. Pantović je predriblao odbranu Kruševljana i uputio šut. Odbijenu loptu prihvatio je Hajdin pa i on pokušao, a tek iz trećeg puta upućen je udarac ka golu, bio je to Mijailović sa 20-ak metara, ali bez uspeha.

Do sudijskog zvižduka za odlazak na pauzu nije bilo značajnijih prilika na obe strane te je rezultat ostao nepromenjen 0:0.

Drugi deo igre otvoren je slobodnim udarcem koji je Mijailović izveo posle faula nad Ćirkovićem. Dobra lopta ispred protivničkog peterca, najbolji u skoku bio je Hajdin, ali ipak nije uspeo da ugrozi gol Napretka.

I u drugom poluvremenu Krunić je nastavio sa sjajnom igrom. Najpre je uhvatio živu loptu posle kornera domaćih, a onda je uputio udarac gotovo sa gola na gol gde je pronašao Burmaza. Mladi napdač Zmajeva pokušao je da lobuje Petrića, ipak dva odbrambena igrača Napretka omela su ga u toj nameri.

Prva javna opomena za Voždovac usledila je u 65. minutu, Mijailović je dobio žuti karton posle oštrog starta i tako omogućio Kruševljanima slobodan udarac. Na prvoj stativi odličan je ponovo u skoku bio Filip Damjanović koji je otklonio opasnost.

U 71. minutu, šef struke Jandrić odlučio se za dvostruku promenu u timu – Novaković i Djurišić, koji danas proslavlja 25. rođendan, ušli su igru dok su teren napustili Purtić i Sentoku.

”Razdrmale” su Zmajeve ove dve promene. Izborili su Beograđani u dva navrata korner, ali je Ajdinović oba puta prebacio sve igrače na skoku. Imao je Mijailović još jedan udarac sa distance, ipak nije uspeo da savlada čuvara mreže domaćih.

Trener beogradskog tima napravio je još jednu izmenu u 88. minutu kada je po prvi put u dresu Voždovca na teren istrčao Nikola Djuričić, dok je Ajdinović izađao iz igre. 

Minut pre kraja regularnog dela igre Hajdin se izborio za još jedan slobodan udarac koji je izveo Mijailović pored gola, a to je ujedno bila i poslednja šansa Zmajeva na stadionu pod Bagdalom.

Sudija je meč produžio za četiri minuta, promene u rezultatu nije bilo ali su šansu dobila još dva igrača. Još jedan debitant, Obren Kljajić, zamenio je Burmaza, dok je u svom rodnom gradu zaigrao i Mateja Djorđević umesto Miloša Pantovića


Radnički (N) 3 : 3 Partizan
TSC 0 : 0 Javor Matis
Novi Pazar 1 : 2 Čukarički
Napredak 0 : 0 Voždovac
Mladost GAT 0 : 4 Vojvodina
Spartak ŽK 2 : 0 Radnik
Radnički 1923 1 : 0 Mladost (L)
Crvena zvezda 5 : 0 Kolubara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 2 2 0 0 6
2 Vojvodina 2 2 0 0 6
3 Partizan 2 1 1 0 4
4 TSC 2 1 1 0 4
5 Spartak ŽK 2 1 1 0 4
6 Radnički 1923 2 1 1 0 4
7 Voždovac 2 1 1 0 4
8 Čukarički 2 1 0 1 3
9 Mladost GAT 2 1 0 1 3
10 Mladost (L) 2 0 1 1 1
11 Napredak 2 0 1 1 1
12 Radnički (N) 2 0 1 1 1
13 Javor Matis 2 0 1 1 1
14 Kolubara 2 0 1 1 1
15 Novi Pazar 2 0 0 2 0
16 Radnik 2 0 0 2 0