XS
SM
MD
LG

Ženski boćarski klub NBGD

Dame koje obećavaju

 

Uspešno dokazivanje u muškom društvu

  Iako u boćarskom svetu egzistira tek dva meseca, Ženski boćarski klub NBGD po mnogo čemu pobuđuje pažnju pažnju sportske javnosti. Okupio je, praktično, sve najkvalitetnije igračice u Srbiji, te ne čudi podatak da je u 10 zvaniničnih mečeva (7 u prvenstvu Druge lige – Jug i 3 u Kupu BSB) pretrpeo samo jedan poraz. Nepootrebno je isticati da se takmiči u konkurenciji muškaraca, pošto u ženskoj konkurenciji nema rivala.

  Nataša Antonjak, dugogodišnja reprezentativka, „udarna je poluga“ NBGD. Zbog igračkih kvaliteta i ogromnog iskustva vođa je ekipe. Naravno, i „sagovornik po meri“.

- Nakon dva meseca igre, zadovoljni smo ostvarenim rezultatima - ističe Nataša Antonjak – Za sada smo na drugom mestu u Drugoj ligi – Jug iza Altine iz Zemnuna. Kažem „za sada“, jer, verujem da naš tim ima sve što je potrebno da, na kraju, sezonu završi na samom v4rhu tabele i tako obezbedi plasman u Prvu ligu. Za naš tim nastupaju isključivo devojke, koje igreaju protiv, daleko iskusnijih, muškaraca i po „muškim pravilima“. Posebno mi je drago što su tokom takmičenja sve dobile šansu da igraju i da daju svoj doprinos ukupnom rezultatu.

  Kao glavnog konkurenta u ligaškom takmičenju vidimo ALtinu.- U gostima nam je pobeda izmakla. Međutim, imamo ogroman motiv da im se u revanšu revanširamo. Osim dobrih rezultata u prvenstvu, nakon tri uzastopne pobede (Meandr, Altina i Sava Bjelobrk), plasirale smo se u finale Kupa. Iako ćemo za rivala imati Novi Beograd, koji je višestruki prvak Srbije, verujem da ako budemo igrale kako imemo, možemo Kup i osvojiti. U svakom slučaju, sve deo sada pokazuje da je projekat osnivanja ženskog boćarskog kluba opravdan i da će biti ogroman korak napred u srpskom ženskom boćanju. Verujemo da će ovo pokrenuti i ostale klubove da privuku nove igračice, kako bi se za koju godinu stvorili uslovi za pokretanje ženske lige, koje uveliko postoje u Hrvastskoj, Sloveniji…

   Kao daleko iskusniji lklub, Novi Beograd je uvek spreman da pomogne.

  - Ništa od ovog ne bi bilo moguće da nije bilo uprave Novog Beograda – nastavlja Nataša – Oni nas maksimalno prate i podržavaju i zaista se trude da nam obezbede sve potrebno za napredak. Pored redovnih treninga, klub je organizovao dolazak Deana Klarića, selektora ženske reprezentacije Hrvatske i trenera Škole boćanja Čavle. Na nekoliko treninga, na kojima je prisustvovao, ukazaoi nam je na greške i detalje na kojima bi trebalo da obratimo pažnju, kako bi podigli kvalitet igre. Takođe, radio je i sa novim igračicama, za koje je posebno bitno da dobiju dobru osnovu. Ova, 2022. godina biće posebno značajna za nas. Očekuju nas brojna takmičenja, domaća i međunarodna. Bićemo domaćini Međunarodnog turnira „Žene u akciji“ i ABC klubskog takmičenja. U oktobru nas očekuje, između ostalog, Kup Evrope za žene u Italiji.

  Prilika za dokazivanje i napredovanje Ženskog boćarskog kluba NBGD biće napretek.

 

Uspešno doikazivanbje u muškom društvu

Nataša Antonjak

Trening sa Deanom Kl;ari'em