XS
SM
MD
LG

"Orlovi" ponovo porazili "Zmajčeke" i obezbedili plasman na SP 2023!

Foto: RSS

Muška reprezentacija Srbije je posle 2019. godine uspela da se kvalifikuje za svetsko prvenstvo. 2023. godine će domaćini biti Poljska i Švedska.

Što se tiče utakmice u Kragujevačkoj hali „Jezero“, može se reći da je bila puna naboja. Ogromna podrška sa punih tribina je stizala tokom celog meča. „Orlovi“ su startovali nešto lošije i omogućili gostima da se raspucaju i preko Janca i Bombača povedu sa 0:2. Prvi gol Srbija postiže preko Đorđića a zatim posle nadmudrivanja Kukić izjednačava na 3:3. Znao je Zorman da će imati u Kragujevcu imati dosta problema a Cingesar je nesmotreno šutirao par puta a zatim je bivao isključen. Prvi put vođstvo Srbija ima u 10. minutu kada pogađa Ilić a zatim gol dodaje i Radivojević za 6:4. Miha Žvižej koji je pozvan kao pomoć zbog povrede Blaža Blagotinšeka posle „posta“ od par minuta pogađa za 6:5. Đorđić nije pogodio u narednom napadu a Bombač sa linije od 7 metara izjednačava na 6:6. Ponovo su izabranici Tonija Đerone pojačali ritam i svojom lucidnošću povisili na 9:6. Bilo je jasno svima u hali da će ovo biti i te kako zanimljiva utakmica a Dejan Milosavljev je na golu bio prava hobotnica. Domaćin je do poluvremena izdržao i nije imao puno oscilacija te se na odmor ide sa 10:8.

Foto: RSS

Nakon desetominutnog predaha ušlo se u drugo poluvreme. N. Ilić je otvorio promašajem a zatim se brzo iskupio i povisio na 11:8. Čekali su „Zmajčeki“ pravu šansu i iskoristili je u 36. minutu preko Gabera te je semafor pokazao 11:11. Igralo se gol za gol sve do 54. minuta a zatim Slovenci ulaze u nešto jači ritam i vode sa 17:19. Radivojević i Marsenić su se ponovo raspucali i poravnali na 20:20. Videlo se da je koncentracija kod gostiju popustila a publika je svojim dlanovima i gromoglasnim navijanjem dala dodatnu motivaciju „Orlovima“ te su u 59. minutu poveli sa 23:20 a zatim je ovoga puta sjajan sudijski par Nikolov / Načevski ozvaničio kraj te je moglo da se slavi uz pesmu Šumadijo od Miroslava Ilića.

Najefikasniji kod gostiju je bio Dean Bombač sa 6 golova dok su „Orlove“ do plasmana na Svetsko prvenstvo vodili Bogdan Radivojević i Nemanja Ilić sa po 4 gola. Može se reći da je najzaslužniji za ovu pobedu bio sjajni golman Dejan Banda Milosavljev koji je upisao 16 odbrana. Na drugoj strani Klemen Ferlin je imao 12.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise